Újra gyártásba kerül James Bond legendás Aston Martinja
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

James Bond tette legendává az Aston Martin DB5-öt, és ha az eredetit nem is lehet megszerezni, most további 28 példányt legyártanak belőle. Pontosan ugyanolyan kivitelben, mint a filmes autó, benne a 007-es kütyükkel.

Meglátták a lehetőséget az autógyártók abban, hogy a kevés példányban készült, de nagyon keresett, és ezért elképesztően értékes különlegességeket újra gyártásba adják. A Jaguar D-Type és E-Type, az eredeti Range Rover és az Aston Martin DB4 GT után most újabb klasszikus gyártását kezdik meg. James Bond legendás szolgálati autójáról, az ezüstszínű DB5-ről van szó.

1964-ben a harmadik James Bond-filmben, a Goldfingerben ismerték fel a lehetőséget, hogy a titkosügynök hozzá illő autót is vezethetne, így került Sean Connery az Aston Martin DB5 volánja mögé. A különleges kütyükkel felvértezett sportautó 1965-ben a Thunderball történetében tért vissza, majd már klasszikusként Pierce Brosnan és Daniel Craig is vezette további hat filmben.

A forgatáshoz használt eredeti példány természetesen elérhetetlen, de ettől még sokaknak lehetett hasonló Aston Martinja. 1965-ben a Matchbox riválisaként ismert Corgi mutatta be a James Bond-féle kisautót, és még abban az évben 2,5 milliót adtak el belőle. Nemrég pedig Legóból is elkészült a titkosügynök autója, amit könnyebben haza lehet vinni, mint az eredetit.

Most pedig olyan vevőkre számít az Aston Martin és az EON Productions, James Bond-franchise tulajdonosa, akik eredetiben szeretnék megszerezni a DB5-öt. Újra gyártásba kerül az Aston Martin speciális típusokra szakosodott műhelyében, és a Bond-filmek speciális effektjeiért felelős Oscar-díjas Chris Corbould közreműködésével a spéci kütyüket is megkapja majd.

25 példányt építenek az érdeklődőknek, egyenként 2,75 millió fontért, ami közel egymilliárd forintnak felel meg. Plusz még három készül, egy az Aston Martin és egy az EON Productions számára, egy pedig aukcióra kerül, aminek a bevételét jótékony célra szánják. Az első szerencsések 2020-ban vehetik át a Goldfinger kivitelű DB5-ösöket.

Nézz meg egy másik híres példányt:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.