Pénteken kicsit csökkent a gázolaj ára, szeptember 27-től pedig a benzin lesz valamivel olcsóbb.

Ilyen árak mellett valóban érthető, miért rettegnek a literenként hétszáz forintos benzintől az autósok, de egyelőre ki lehet fújni a levegőt, mert pénteken kis mértékben csökkent a gázolaj ára, szeptember 27-én, tehát szerdán pedig a benzin nagykereskedelmi ára csökken majd.

Bruttó hat forinttal alacsonyabb beszerzési áron jutnak hozzá a kutak a 95-ös benzinhez, amely várhatóan meglátszik majd a eladási árakon is. Ezzel szemben a hét közepén a gázolaj ára marad változatlan, így a 95-ös benzin átlagára 652 Ft/literre csökken, a dízel pedig 682 Ft/liter.

Ez annyit tesz, hogy egy W140-es Bálna 100 literes tankjának megtankolása – annak feltételezésével, hogy porzik – közel 600 forintos megtakarítást jelent.

Forrás: holtankoljak.hu

Ez is érdekelhet:

Már a múlt század elején megvolt a megoldás az elszálló benzinárakra

Egy német származású aggastyán 1916-ban „rájött”, hogyan lehet vízből benzint csinálni. Sok köszönet mondjuk nem volt benne.

Egy budapesti benzinkúton megtörtént minden autós rémálma

Összecserélték az üzemanyagokat. Mindenkiét.

211 forintért tankolni egy litert: elautóztam LPG-vel Belgiumba és vissza egy Dacia Joggerrel

A fene gondolta, hogy egy ekkora autóval ilyen olcsón lehet autózni! Az LPG-s Dacia Joggerrel az ember csak röhög a benzinárakon.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés