A Sauber hivatalosan bejelentette, hogy a következő szezontól Alfa Romeo Sauber F1 Team néven szerepelnek a Forma–1-ben, azaz megállapodtak az olasz autógyárral.

A Sauber 2018-ban a Ferrari-fiókcsapataként működik és Ferrari-motor fogja hajtani, viszont Alfa Romeo néven építik majd be a versenyautókba. A felek stratégiai, marketing és technológiai területeken is együttműködnek egy több évre szóló szerződés keretében.

A csapatot Alfa Romeo Sauber F1 Team névre keresztelték át és az olasz autógyár színeit, valamint logóját is magán viseli majd.

Ez azt jelenti, hogy a legendás Alfa Romeo több mint harminc év után tér vissza a Forma–1-be.

Az Alfa Romeo ott volt az F1 indulásánál, az első két évben, azaz 1950-ben és 1951-ben a világbajnoki cím is összejött, de 1952-ben ki is szállt. Az hatvanas és hetvenes években csak morotszállítóként volt jelen, később önálló csapattal, majd ismét csak motorszállítóként vett részt a sportágban egészen 1985-ig, amikor is végleg kivonult.

Sauber F1 Team on Twitter

We are delighted to announce that @alfa_romeo will be joining us as Title Sponsor from 2018 onwards. The partnership includes a strategic, commercial and technological cooperation. The team will be renamed Alfa Romeo Sauber F1 Team. #F1 https://t.co/TJ5RkHRMmj

(Fotó: Twitter)

És ezt olvastad már?
Igazán gyárthatta volna a Škoda a platós Yetit