A Forma–1-et évtizedeken át irányító üzletember szerint semmi meglepő nem lenne benne, ha többé nem látnánk a hétszeres világbajnokot versenyezni.

Lewis Hamiltonnak 2023-ig van szerződése a Mercedesszel, azonban közel sem biztos, hogy a brittel találkozhatunk a következő szezonban. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff ugyanis nemrég utalt rá, hogy Hamilton annyira frusztrált amiatt, ahogy kikapott a világbajnoki címről döntő utolsó futamon, hogy csak remélni tudja, hogy folytatni fogja.

Hamilton mégsem folytatja? Gondolkodási időt kért a Mercedestől

Annyira frusztrált a szezonzárón történtek miatt, hogy abbahagyhatja a brit.

Egy biztos, Hamilton a – véleményes sportfelügyelői döntésekről is emlékezetes – szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj óta nem szólalt meg. Az F1-et korábban évtizedekig irányító Berne Ecclestone pedig úgy véli, hogy a hétszeres világbajnokot vissza fog vonulni:

„Nem hinném, hogy visszajön. Túl nagy csalódás érte őt Abu-Dzabiban, ami érthető is. Michael Schumacherhez hasonlóan hétszeres világbajnoki címmel a háta mögött most jött el az ideje annak, hogy megvalósítsa álmát és a divatiparban érvényesüljön.”

Ecclestone még azt is elárulta, hogy beszélt Hamilton édesapájával, aki azonban nem akart beszélni fia jövőjéről.

Ugyanakkor a Motosport.com egyébként arról ír, hogy Hamilton egyértelműen tudatta csapatával, hogy nem fog visszavonulni, ami szerintünk is közelebb áll a valósághoz.

(Forrás: Marca, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Charles Leclerc faképnél hagyhatja a Ferrarit

Mint minden pilótának, az ő szerződésében is akadnak záradékok.

És ezt olvastad már?
Büntetőfékezett, szándékosan autót tört, aztán beleivott az anyósülésen lévő whiskysüvegbe egy szentesi férfi
További cikkeink a témában