A távolabbi jövő autójáról a legtöbbünknek egy futurisztikus formájú kapszula juthat eszébe, és ebből a műfajból most a Volkswagen mutatta be a saját elképzelését, benne egy pár érdekes ötlettel.

Ki tudja, hogy tényleg teljesen önvezető autókban fogunk-e utazni a jövő nagyvárosaiban, mindenesetre még mindig ezt vetítik elénk az autógyártók. Most a Volkswagennél készítették el a távolabbi jövő önvezető autóját, és a Gen.Travel Concept érdekessége, hogy nem a hagyományos VW-embléma, hanem a Volkswagen Group felirat került fel rá.

Az egyterű formájú tanulmányautó utasterét szárnyas ajtókon lehet megközelíteni, odabent pedig többféle módon használhatjuk ki az otthonos teret. Utazhatunk benne úgy, mint napjaink autóiban, vagy egymással szemközt, tárgyalóként használva az autót, esetleg hátradöntött fotelben pihenve, és

a koncepció érdekessége, hogy a biztonsági öv még a fekvő utasokat is óvja.

A Volkswagennél volt egy pár jó ötletük a jövő autójához. Az újrahasznosított anyagokkal borított utastérben a hangulatfényeket például úgy alakították ki, hogy mérsékeljék a menet közbeni rosszullét kockázatát, és az elektronikus csillapítású futómű is azon dolgozik, hogy a kormányzás és a fékezés hatását minél kevésbé érezzék a bent ülők.

Az egyetlen példányban készülő Gen.Travel Concept nem egy gyártásba kerülő modell előzetese,

hanem egy távolabbi jövőt vetít előre, és hogy ilyen lesz-e az utazás egy évtizeddel később, azt csak az idő mondhatja majd meg. A most bemutatott ötleteket mindenesetre felhasználhatják majd a valóra váló modellekben.

Ez is érdekelhet:

Hát ez nem jött be: még mindig nem vezeti el helyettünk magát az autó

Elon Musk 2018-ra jósolta az önvezető autók érkeztét. A GM, a Honda, a Toyota 2020-ra. És hát izé, most már 2022 van és mégsem haltak ki a taxisofőrök. De miért nem?

Útközben még evezhetsz is a Citroen koncepciójában

Az önvezető autók korában ilyen lehet a városi közlekedés.

Az utazás jövőjét mutatja meg a Pininfarina koncepciója

Sportautónak tűnik, de belül kényelmes lounge.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Egy férfi feltalálta a terepjárósok második leghasznosabb extráját

300 lóerővel nagyon megy az új MINI Countryman

További cikkeink a témában