A márka rajongói már biztosan jó előre bevésték a naptárukba szeptember 22-ét, amikor a hagyományos Volkswagen-találkozót tartják a Hungaroringen. Mutatunk néhány autót, amiért érdemes elmenni akkor is, ha eddig csak fontolgattad.

Különleges Volkswagenekből biztosan nem lesz hiány a szombati márkatalálkozón a Hungaroringen, hiszen a márkarajongók több ezer idős és fiatal, gyári és tuningolt autót visznek majd ki a pálya mellé. A szervezők pedig idén is gondoskodnak róla, hogy olyan ritkaságokat is megnézhess, amikről eddig talán még nem is hallottál.

Ha a tuningolt Volkswagenekért vagy oda, akkor jó helyen jársz majd,

több Golf GTI Performance mellett ott lesz egy diákok által átépített Golf R Variant, valamint az Oettinger által felspécizett 400 lóerős Golf R rendőrautó is. A limitált szériás Golf GTI Clubsport S-ből is lesz egy, amivel a több Guinness-rekordot tartó Ronny „C’Rock” Wechselberger mutat majd be kaszkadőr-trükköket.

Még egy legenda is ott lesz a Hungaroringen, az a duplamotoros, 652 lóerős kettes Golf is,

amivel a Volkswagen Motorsport 1987-ben indult a Pikes Peak hegyi felfutóján. Az autóval együtt érkezik az a pilóta, Klaus-Joachim „Jochi” Kleint Európa-bajnok raliversenyző is, aki 31 évvel ezelőtt vezette a versenyautót. Golf GTI TCR és Polo WRX versenyautókat is láthatsz majd.

Jó helyen jársz akkor is, ha a régi Volkswagenek érdekelnek.

Mutattuk már a bécsi Josef Juza gyűjteményét, aki 116 különleges Golfot gyűjtött össze, és ezekből elhoz hármat, az egyik az egyes Golf 1973-as prototípusa, amit még tolóajtóval szereltek fel. Szintén érdekes lesz a CitySTROMer prototípus, amit 1981-ben építettek az egyes Golfból mindössze néhány példányban, és lesz egy elektromos kettes Golf is, amiből valamivel több készült.

A hetedik alkalommal tartott találkozón a márka tizenegy típusa, a Bogár, Golf, Transporter, Passat, Polo, Lupo, Jetta, Bora, Vento, Scirocco és Corrado tulajdonosai vonulnak fel, a pálya mellett pedig megnézheted gyakorlatilag az összes jelenlegi Volkswagent, köztük az új Touareget, és a Multivan alapjára épített California lakóautó Balaton kivitele is itt mutatkozik be.

Játék is lesz, aminek a fődíja ezúttal egy pisztáciazöld Beetle, még csak 43 ezer kilométerrel az órájában.

Ez is érdekelhet:

Mindent vitt volna ez a 275 lóerős hármas Golf, de nem vált valóra

Csak két prototípusa készült el, az egyiket most előszedték.

És ezt olvastad már?
Olyan brutális lett az Asus kézikonzolja, hogy jó eséllyel letarolja a gamer piacot
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés