Biztonságos családi szabadidő-autó helyett egészen új arcát mutatja meg a Volvo EX90 Excellence, melyben továbbra is nagyon fontos szempont az utasok védelme, de a praktikum helyett a fenntartható luxusé és a kényelemé a főszerep.

Kéttónusú fényezése teszi extravagánsabbá a Volvo EX90 Excellence letisztult formatervét, melyen a sík felületeket csak finom élek hangsúlyozzák. A hagyományosan volvós elemek azonban nem maradnak el a kizárólag elektromos hajtással kapható EX90 esetében sem, tehát a vaskos vállvonala van és szegmensekből álló, de továbbra is függőlegesen világító hátsó lámpája. Első fényszórója mintha pixelekből volna, menetfénye pedig a lökhárítóig nyújtózik, a projektor pedig csak szükség esetén bukkan fel a bura alatt.

22 colos kovácsolt felniken gurul az EX90 Excellence, melyet a Sanghaji Autószalonon mutattak be.

Premierjének helyszíne egyértelműen jelzi, hogy a kínai piac mennyire fontos a Volvo csúcsmodelljének, a forgalmazása is ezen a piacon kezdődik. A luxus irányába fejlesztett elektromos szabadidő-autóval a Volvo a BMW iX és a szintén frissen bemutatott Mercedes-Maybach EQS SUV vadászterületére lépett, amihez remek belépő az EX90 Excellence.

Kéttónusú fényezésével és tömbszerű formájával magabiztos jelenség, de itt most messze nem a csomagolás a lényeg, hanem a pihentető és komfortos beltér. Az EX90 akár hétüléses formában is rendelhető, de az Excellence modellben kizárólag négyen utazhatnak.

Hátsó ülése helyére két fotel került, melyek között hűtő és egy végtelenül elegáns kezelőfelület található.

Fotelei akár fekvő pozícióig is dönthetőek, a tárgyalás vagy a hosszú repülőút utáni szundit pedig puha kispárna támasztja alá. Az ülések közötti szépen megmunkált fából készült panel valójában érintőfelület, amiről az ülésfűtés és a masszázs állítható. Ékszerként ragyog a közepén az Orrefors kristályüveg, amivel a fedélzeti illatosító vezérlője. A minőségi szórakoztatásról az Nvidiával közösen fejlesztett fedélzeti rendszer és a Bowers & Wilkins High Fidelity hifi gondoskodik.

Visszafogott hangulatvilágítása és kellemes anyaghasználata minimalista, pihentető és olyan otthonos térré teszi az EX90-est, amitől még egy Ikea katalógus is vágyakozva nézne rá. Klasszikus bőrkárpit helyett állat- és környezetvédelmi szempontból kevésbé aggályos gyapjúszövet vagy újrahasznosított PET palackokat is tartalmazó Nordico kárpit választható.

Utastere jelenti az igazi különbséget az Excellence és a sima EX90 között, több mint 600 kilométeres hatótávot ígérő műszaki alapjai és a lidaros biztonsági rendszere a luxusmodell esetében is változatlan.

Ez is érdekelhet:

Új korszakot nyit a Volvo EX90

Minden idők legfejlettebb és legbiztonságosabb Volvója az EX90 elektromos szabadidő-autó.

619 lóerő ilyen nyugtató még sosem volt – BMW iX M60

3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ra a 2,7 tonnás BMW iX M60, amivel lehet gyorsan menni, de sokkal jobb andalogni benne.

A villanykorszak szédítő luxuslimuzinja a BMW i7 M70

Mintha a világ leggyorsabb privát moziterme volna, olyan a BMW i7 M70.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában