Mutatunk öt egyszerű gyakorlatot, amit csak a 40 másodperces munka és a 20 másodperces pihenő tesz nehézzé. Persze most még biztosan nem hiszed el, de próbáld csak ki.

A HIIT edzésről már biztosan hallottál, a lényege, hogy felépítése jellegéből adódóan (ami a magas és alacsony intenzitású részek megadott ritmusú/dinamikájú váltakozását jelenti) ez az egyik legjobb zsírégető módszer, amit ha jól csinálsz, akkor akár 15-30 perc alatt több kalóriát égethetsz el, mint egy hosszabb kardióedzéssel – erről ITT olvashatsz bővebben.

Most mutatunk öt egyszerű gyakorlatot, amit csak a 40 másodperces munka és a 20 másodperces pihenő, illetve az ezekből végzett két-három kör tesz nehézzé. Persze, most még biztosan nem hiszed ezt el, de próbáld csak ki, és meglátod.

Ne feledd, az edzést bemelegítéssel kezdd  – és nyújtással zárd –, ez csak 5 percet vesz igénybe, de sok kellemetlenségtől megóvhatod magad. Ha már rávetted magad a mozgásra, ennyi időt igazán rászánhatsz arra, hogy ne sérülj le.

Ez az ötperces rutin az edzés előtt majdnem fontosabb, mint maga az edzés

Megmutatjuk, hogy néz ki a bemelegítés, ami hatékonyabbá teszi az edzést.

A gyakorlatok:

  1. Négyütemű fekvőtámasz karhajlítás-nyújtással
  2. Kitörés hátra keresztbe (váltott lábbal)
  3. Hegymászás a térdek ellentétes könyökhöz való húzásával és a törzscsavarásával
  4. Guggolás felugrással
  5. Terpesz-zár
Tehát öt gyakorlat, gyakorlatonként 40 másodperc munkával és 20 másodperc pihenővel. Fontos, hogy folyamatos munkavégzés legyen, és lehetőleg teljes erőbedobással csináld, de ha nem bírod, akkor inkább lassabban/kevesebbet csinálj, de megállás nélkül, ha pedig már elég jó vagy, fokozd a gyakorlatok intenzitását, és ha még időd is engedi, ismételd még egyszer, max kétszer a kört (tehát összesen háromszor, az is csak 15 perc), de többször egyelőre még ne.

Ez is érdekelhet:

Ne csak ülj a széken, eddzél is vele!

Mutatunk öt egyszerű erősítő gyakorlatot, amihez csak egy szék kell.

Így dolgozd kockásra a hasad

Pontosabban megmutatjuk, hogy indulj el az ehhez vezető úton.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Erica tornász, és ezt le sem tudná tagadni

Veszélyesen süllyed több tucat kínai nagyváros

Ha ott van ő, egyszerűen nem lehet senki vagy semmi másra nézni

További cikkeink a témában