A Horizont legújabb adásában a Covid és a home office-os idők óta még inkább előtérbe kerülő témára igyekszünk reagálni: a személyes hatékonyságra és a digitális minimalizmusra. Rétsági Oszkár vendége ezúttal a szabadúszó újságíró, Szabó Christophe volt, aki már húsz éve dolgoz fel könyveket a témakörben, és a saját életébe is igyekszik átültetni ezt a tudást.

Szabó Chrisszel korábban beszélgettünk már a Páros lábbalban, azonban természeténél fogva akkor focis témát jártunk körül, most azonban egészen más minőségében hívtuk el a Horizontba. Chris, akárcsak manapság mi is, meg úgy általában egyre többen, otthon dolgozik, család mellett, cikkeket ír, fordít, tolmácsol, könyvet ír – emiatt pedig számtalan könyvet olvasott arról, hogyan lehetne ezt hatékonyabban és eredményesebben csinálni.

A beszélgetésünk három könyv mentén halad:

  • David Allen – Getting Things Done
  • Cal Newport – Deep Work
  • Cal Newport – Digital minimalism

De beszélünk a Parkinson-törvényről és a Pareto-elvről is, majd pedig kitérünk arra, hogy a hétköznapokba hogyan lehet átültetni ezt a tudást, miképpen tudunk hatékonyabban dolgozni, és beszélünk arról is, hogyan lehet csökkenteni a digitális függőséget.

Akik beszélgettek

» Vendég: Szabó Christophe, alapvetően közgazdász végzettségű, ám jelenleg szabadúszó sportújságíró, aki emellett fordít, könyvet, tolmácsol és több podcastet is vezet.
» Rétsági Oszkár, a Player Sport és Életmód rovatának vezetője.

Kattints, kövess, lájkolj!

Hogy ne maradj le a többi érdekes beszélgetésről, kövesd be a Player.hu Podcastet a Spotify-on, a legfrissebb cikkekért pedig lájkold a Playert a Facebookon!

Az előző részek:

(Fotó: Getty Images / illusztráció)

És ezt olvastad már?
Nehéz lehet a meccsre koncentrálni, ha Alana is játszik