És az ország cukormentes tortája is kiderült.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenötödik alkalommal rendezte meg  a Magyarország tortája versenyt, amelynek győztese már meg is van:

Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda cukrászának Napraforgó fantázianevű tortája lett, amelynek főbb alkotóelemei a pirított napraforgó, a vilmoskörte, a hársméz és a karamellizált csokoládé.

A második helyezett a budapesti Nándori Cukrászda csapata által készített „Őszi pitymallat” lett, míg a harmadik helyen a „Szabacsi rubato”, Lakatos Pál cukrász (Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós) alkotása végzett.

A Magyarország cukormentes tortájának pedig  Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda Beszterce rózsája elnevezésű tortáját választották.

Ez is érdekelhet:

Megvan az év fagyija!

Chili is van benne és Bíborka a neve.

(Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Méheknek és virágoknak indult társkereső Bécsben

További cikkeink a témában