Zárkózott vagy, utálsz másokkal órákig összezárva szorongani? Némi felárért utazhatsz külön sorban repülőn, egyre több légitársaságnál.

Nem mindenki szereti, ha idegenekkel összezsúfolva kell utaznia órákon át. Nos, az ilyen introvertáltaknak sem kell lemondaniuk az utazásról, akkor sem, ha a magánrepülőzés műfaját elvetettük már egyszer – meg egyébként sem biztos, hogy meg tudják fizetni.

Szóval akad néhány légitársaság, amely neighbour free, azaz szomszédmentes utazást kínál. Az egyik az ausztrál Quantas, ami durván nyolcezer forintért kínál külön ülést a legrövidebb utakon, értelemszerűen korlátozott számban. Az igényt 48 órával az utazás előtt lehet jelezni, az úton pedig előfordulhat, hogy biztonsági okokból mégiscsak szükség lesz az üres ülésekre, ilyenkor visszatérítik a felárat.

Igaz, Európában nem sokra megyünk a Quantas szolgáltatásával, de módszer folyamatosan terjed: az Etihad Airways is kísérletezett már vele, licitálós rendszerben, tavaly az Emiratesnél működött (a Quantasnál jóval magasabb áron), és van az Eurowingsnél is, ahol tíz euró plusz a komplett középső sor.

A módszer tehát egyre terjed, és ki tudja, egy nap talán a fapadosok is kínálnak majd hasonló extra szolgáltatást.

(Forrás: Independent, borítókép: Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Fine dining, pezsgő, kaviár és vegán menü repülés közben

Több mint 800 milliárd forintot fordít a fedélzeti élmény fejlesztésére az Emirates.

És ezt olvastad már?
Bőven van mit nézni Katarban a focivébén kívül is
.