Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sikerült fényképet készíteni az állatról. A környékbelieket és a kirándulókat arra kérik, hogy legyenek óvatosak. Alapvetően a szituációt is kerülni kell, de ha mégis megtörténik a baj, elmondjuk, mit kell tenni.

A Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldalára feltöltöttek egy képet, amin látható az először májusban észlelt börzsönyi medve. Az állatról egy kihelyezett kameracsapda készített felvételt.

A szakemberek már akkor is arra kérték a futókat és a kirándulókat, hogy körültekintően tartózkodjanak a szabadban, ezek a szabályok mostantól fokozottan érvényesek. Íme a május elsején feltöltött, medvenyomról készült fotó.

A medvéket minden esetben érdemes messziről elkerülni, mivel ahol az anyamedve ott van, valószínűleg a közelében lesznek a bocsok is. A medvék különösen agresszívvá válnak, ha a kicsinyeiket védelmezik, így a legjobb tanács az, ha elkerüljük ezeket a találkozásokat. Arról már korábban írtunk, hogy mit érdemes tenni, ha mégis megtörténik a baj, ezeket a taktikákat itt olvashatod el:

444.hu; kiemelt kép: Börzsönyi Alapítvány/Bedő Péter

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.