Minden idők egyik legjobb és legkeményebb terepjárójából, a klasszikus Land Rover Defender 90-esből készített döbbenetes részletességű Icons sorozatú készletet a Lego. A híres terepjárónak több megjelenést és érdekes funkciókat is terveztek.

Vannak olyan autók, melyek már formatervüknél fogva is könnyedén illeszkednek a legózás világába, és a Land Rover Defender 90-es tagadhatatlanul ilyen gép. A szögletes karosszéria vonalai nagyszerűen rímelnek az építőkockákra, ezért talán minden eddigi Lego Icons sorozatú autót túlszárnyal a Defender kiállása.

1983-ban jelent meg és egészen 2016-ig maradt gyártásban a Defender, melynek hetvenötödik szülinapjára készült el a Lego készlete.

Ennél méltóbban pedig nem is lehetett volna ünnepelni a világ minden táján ismert terepjárót, mely a sivatagtól az esőerdőkig meghódította már a világ legtávolabbi pontjait. Már a Lego Defender készletének bemutatója is látványos lett, hiszen egy valódi Defendert alakítottak át mozgó Lego Store-rá, és a Skót Felföld nehezen elérhető pontjára helyezték.

Ehhez a világtól távol eső ponthoz hívták meg Raha Moharrakot, az első szaúdi nőt, aki megmászta a Mount Everestet és a világ legmagasabb hegycsúcsait. Hozzá csatlakozott a skót kalandor és az extrém helyek szakértője, Aldo Kane. Arra azonban ők sem számítottak, hogy a 2336 darabos szettet nem olyan egyszerű a szabad levegőn kirakni.

Mindenki más azonban biztosan lelkesen építi majd meg akár a nappali szőnyegén vagy az íróasztalon is a Defendert.

Mert már a képeken is baromi jól néz ki, nagyon hűen adja vissza a Land Rover terepjárójának arányait és a kiállását. A kockák zöld színe olyan, mint az autó búcsúszériájának fényezése, amihez színben passzoló, terepgumikba csomagolt kerekeken gurul a Lego terepjáró.

Kifejezetten a felnőttekre és a gyűjtőkre céloz a Lego Icons, ezt pedig tükrözi a szett kidolgozása is. A hagyományos legós elemek mellett az alapokban felfedezhetőek Technic készletekből ismerős megoldások is, ezért a kerekek kormányozhatóak és a felfüggesztés is működőképes, szépen rugózik az egyenetlenségeken. Kettő az egyben a Lego Land Rover Defender 90-es, tehát megépíthető nyolchengeres motorral és letisztult karosszériával vagy akár kalandra kész változatban, dízelmotorral a gépháztető alatt.

Utóbbi esetben az autók végigfutó fekete bukókeretét és tetőcsomagtartót különböző eszközökkel lehet felszerelni, mint az ásók vagy az elakadás esetén hasznos trepnik is. Elmaradhatatlan a benzineskanna, a szúrófények, a szerszámosláda és a csörlő is.

32 centiméter hosszú, 16 centiméter széles és szintén 16 centiméter magas Defender áll össze a kockákból.

Nagyszerűen mutat majd a DeLorean, a Ford Mustang vagy a Chevrolet Camaro készletek mellett a polcon az április 1-jétől 240 eurós áron kapható zöld színű Land Rover Defender, mely önmagában is esélyes az év legjobb autós Lego-készlete címre.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

Ez történt A Wall Street farkasa Lamborghinijével

Ez a fehér Countach volt minden idők egyik legdrágább filmes autója.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Jövőre már csak olyan alkotások kaphatják meg a legjobb film Oscarját, melyek foglalkoznak valamely hátrányos helyzetű csoporttal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés