Hatvanadik születésnapját ünnepli a McLaren, a kerek évfordulóra pedig a Lego is készül egy két autót tartalmazó készlettel, melyben egyértelműen a 90-es évek szupersportautója, a McLaren F1 LM a sztár, de a Solus GT-t is össze lehet rakni mellé.

Kezdetben még egyértelműen a gyerekeknek szóló készletek voltak a Lego autói, de mostanra a Speed Champions sorozat kezdi kinőni ezt a szerepet. A legendás sportautókkal és régi versenyautókkal egyértelműen az apukák felé kacsint ezeknek a doboza.

Tagadhatatlan, hogy a McLaren duettjében a papajasárga F1 LM adja a lényeget.

Kidolgozása is messze részletesebb már képekről is, mint a modern Solus GT elnagyolt formája. Az egész olyan, mintha kötelező lett volna elsütni, de ez ebben az esetben cseppet sem gond, hiszen az építése egészen biztosan ennek is nagyszerű élmény. Viszont láthatóan az F1 LM hozza azt, amiért olyan jó ránézni a Lamborghini Countach-ra is. Az autentikus színű autó a különleges építési technikák miatt valóban sok részletében hozza az F1 sziluettjét.

Mai napig a leggyorsabb szívómotoros autó a BMW V12-es motorjával hajtott McLaren F1.

Összesen 581 darabos a dupla autós készlet, amit március 1-jétől lehet megvásárolni picivel kevesebb, mint 19 ezer forintért.

Ez is érdekelhet:

Eszelősen jól néz ki a Lego A Gyűrűk Ura-készlete

Még jó, hogy A Gyűrűk Ura több részes, mert annyi idő kell is kirakni.

Az igazi már elfogyott, de Lego Ford GT-d még lehet

Ha a Lego Ford GT-t megvennéd a „gyereknek”, akkor várj márciusig!

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

És ezt olvastad már?
Kinek és mire jó egy motorcsónak Magyarországon, pláne ha ilyen erős?
További cikkeink a témában