Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Péterfy Bori, Shakespeare, Mads Mikkelsen és vér (utóbbi kettő között nincs összefüggés). Heti programajánló.

Koncert

Vacsora újrahangolva – dzsesszfalatok – További információ itt

Április 11., 19:00 | Vogue hajó (Budapest XIII., Alsó rakpart 1.)

A Vogue hajón a gasztronómia vizein és a dzsessz hullámain telnek a hétvégi esték: a tavaszi koncertsorozat nyitóeseményén a Kanizsa Gina – Vikukel Dániel duó, a Silence Fiction zenekar alapító párosa gondoskodik a hangulatról.

Péterfy Bori & Love Band születésnapi koncert – További információ itt

Péterfy Bori & Love Band – Hetedik születésnap
Április 11., 21:00 | Akvárium Klub (Budapest V., Erzsébet tér)
Jegyek: 2200 Ft (elővételben) 2700 Ft (helyszínen)

Az énekesnő és csapata lassan legendássá válik a magyar pop- és alterszcénában, koncertjükön pedig immár négy lemez anyagából szemezgetnek, és persze az új szerzemény is felcsendül majd. A színpadon Mark Jarai vendégeskedik.

„Akvarell, jazz, barátság” a Mohában – További információ itt

„Akvarell, jazz, barátság”: Zsóka László festőművész kiállításának megnyitója és Balogh Tamás Quartet koncertje a Moha Kávéházban
Április 11., 19:30 | Moha Kávéház és Kultúrtér (Budapest XI., Bartók Béla út 11–13.)
A belépés ingyenes.

Zsóka László festőművész akvarellképei különleges utazásra hívják a látogatókat, amely során mindannyian beavatottjai leszünk e különleges technika varázslatának. Budapesti kiállítása alkalmával gyermekkori jó barátja, Balogh Tamás és zenekara egész estés koncertje teszi még meghittebbé és tartalmasabbá az estét.

Kiállítás

Budapest Bartóktól Banksyig – További információ itt

Czabán György – Budapest Bartóktól Banksyig
Április 13-áig | Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza (Budapest VI., Nagymező utca 20.)

Budapest – legalábbis eddig – egyetlen példányban megjelent útikönyvének meglepetésekkel teli képeiből válogattak a kiállításra. A város egy fotográfiákban megjelenített szubjektív térképén juthatunk el kisvakond piros autójától a kizökkent világban is az égbemutató, egyirányú forgalmat jelentő tábláig.

Rendezvény

Mika Skandi Filmklub: Flammen & Citronen – További információ itt

Április 11., 18:30 | Mika Tivadar Mulató (Budapest VII., Kazinczy utca 47.)

Belépő: 1000 Ft (500 Ft értékben lehet fogyasztani)

A Skandináv Ház filmklubjában Ole Christian Madsen egy nem kevés izgalmakban bővelkedő háborús krimijét mutatják be, eredeti nyelven, angol felirattal. Mads Mikkelsen megint csak remek és emlékezetes alakítást nyújt a nem kicsit elgondolkodtató filmben, mely Andrzej Wajda Hamu és gyémánt című lengyel új hullámos remekműve által felvetett dilemmát gondolja újra néhány, skandináv filmekre jellemző fordulattal, a háború értelmetlenségét pedig egy egészen érdekes nézőpontból ábrázolja.

Költészet napja a Müpában – További információ itt

Literárium Extra – Költészet napja
W.H.  – Shakespeare-szontettek és -dalok
Április 11., 20:00 | Művészetek Palotája (Budapest IX., Komor Marcell u. 1.)
Jegyek: 2200 Ft / 2900 Ft / 3200 Ft

A W. H. formáció Márkos Albert csellista-zeneszerző kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy aktuális zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar, nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr. W. H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – mindmáig viták tárgya, de az biztos, hogy ebben a formációban a versek ennek megfelelően titokzatos és izgalmas zenei köntöst kaptak.

Önkéntes véradás az Ötkertben – További információ itt

Április 13. | Ötkert  (Budapest V., Zrínyi utca 4.)

Az Ötkert keresi azt a minimum ötven embert, aki vért adna – csupán ennyire főre van szükséges az eredményes rendezvényhez, mely életeket menthet. A vér semmivel sem pótolható, bárkinek bármikor szüksége lehet rá. Évente 400 ezer vérkészítményre szoruló beteg van, de csak 250 ezer ember ad rendszeresen vért a közel négymillió lehetséges véradóból.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.