Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mi is beszámoltunk a Star Wars: Az utolsó Jedik körüli rajongói cécó legutóbbi villanásáról, amikor egy srác annyira felbosszantotta magát a filmen, hogy online petíciót indított annak érdekében, hogy a Disney az egész nyolcadik részt tegye meg nem történtté.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezője, bizonyos Henry Walsh most visszavonta a petíciót, az erről szóló közleményét pedig ezzel az igen komoly felütéssel kezdi:

Elmondja, hogy múlt decemberben autóbalesetet szenvedett, melyből kifolyólag még jelenleg is műtétre vár. A baleset miatt kerekesszékbe kényszerült, de ha sokáig ül, elkezd fájni a térde. Az utolsó Jediket természetesen ülve nézte végig, így amikor legördült a stáblista, már komoly fájdalmai voltak, melyeket csak erős gyógyszerekkel lehet csillapítani.

Henry bevette hát a fájdalomcsillapítókat, és mivel nem igazán tetszett neki az, ahogyan a film kezelte Luke Skywalker karakterét, azzal a lendülettel meg is csinálta a petíciót, amit azóta 55 ezren írtak alá.

Mivel később emberünk is belátta, hogy az egész teljesen értelmetlen, ezért végül a visszavonás mellett döntött, de előtte még egy igen fontos üzenetet adott át a kezdeményezést aláíróknak.

Henry itt azt is megemlíti, hogy ő maga is indított egy gyűjtést a GoFundMe nevű szájton, amivel megpróbálta összeszedni a műtétéhez szükséges pénzt, de ez végül eredménytelenül zárult. Jogosan kérdezi hát: "...és akkor most egy ilyen dolog ekkora figyelmet kap?"

Megköszöni a támogatást, de mivel belátta, hogy a Disney úgysem fogja megváltoztatni vagy újraforgatni a filmet, ezért arra kéri a petíciót aláírókat, hogy inkább olyan embereken segítsenek, akik tényleg rászorulnak a támogatásra.

Most, hogy kiderült, mi áll a helyből még komikusnak tűnő kezdeményezés mögött, már nem is tűnik annyira viccesnek. Amikor Henry azért könyörgött, hogy "hagyják meg nekünk a hőseinket", az nem egy fanboy agyalágyult kirohanása volt, hanem a jelek szerint egy olyan emberé, akinek tényleg szüksége lenne hősökre.

Persze a fenti sztori valóságtartalmára nincs semmilyen kézzel fogható bizonyíték, de mielőtt előveszitek a rosszabbik éneteket, két dolgot érdemes előtte számba venni:

  • Emberünk nem linkelte a meghiúsult GoFundMe-kampányát, így nem valószínű, hogy ez csak egy okos trükk lenne annak érdekében, hogy pénzt imádkozzon ki az aláíróktól.
  • Az pedig végképp valószerűtlen, hogy azért vonta vissza a petíciót, mert a Disney lefizette.

Az utóbbi egyébként pontosan amiatt totálisan idióta feltételezés, amiért a Disney egyetlen újságot sem pénzelne azért, hogy szépeket írjon Az utolsó Jedikről, vagyis mert a film elsöprő kasszasiker.

Ez van, Mickey egér vastagon tojik rá, mit írkál a sajtó, vagy milyen petíciókat írkál alá 55 ezer csalódott fanboy, akinek nem tetszik, hogyan modernizálnak egy negyven éves franchise-t, amíg a nézői visszajelzések túlnyomó többsége pozitív, és amíg az emberek özönlenek a filmre.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.