Az argentinok tegnap a lengyelek ellen végre megmutatták, hogy miért voltak harminchat meccsen át veretlenek a világbajnokság előtt, és miért tartották őket a katari torna egyik fő esélyesének.

A Mexikó elleni, szintén kulcsfontosságú vb-meccsen az argentinoknak többnyire csak a szenvedés és két zseniális gól jutott, ehhez képest a lengyelek ellen nagyon domináns, helyenként látványos, proaktív focival rukkoltak elő; de persze ehhez kellett a lengyelek megalkuvó, passzív, ötlettelen játéka is. A meccsen több vb-rekord is megdőlt, többsége az argentinok pazar passzjátékával függ össze.

  • Rodrigo De Paulnak 137 sikeres passza volt 146 próbálkozásból – ennél többször egyetlen argentin játékos sem passzolt világbajnokságon az 1966-os angliai vb óta.

  • Messi lett a legidősebb (35 évesen, 159 naposan) játékos a vb-k történetében, aki ötnél több helyzetet alakított ki, és ötnél több sikeres cselt mutatott be egyetlen meccsen. Az előző rekordot a már lejtmenetben lévő Diego Maradona tartotta az 1994-es világbajnokságról.

  • Julián Álvarez gólját huszonhét passz előzte meg – az 1966-os világbajnokság óta egy másik argentin találatot sem „építettek fel” ilyen sok passzból.

  • Leandro Parades 80 passzkísérletéből 77 sikeres lett – ennél többet egyetlen cserejátékos sem passzolt a vb-k történetében.

Ezek is érdekelhetnek:

Mexikó hiába verte meg Szaúd-Arábiát, gólarány miatt nem jutott tovább

Mexikó legyőzte az argentinokat elkapó Szaúd-Arábiát, de nem eléggé.

A világbajnok legyőzése is kevés volt Tunéziának a továbbjutáshoz

Tunézia a címvédő ellen talán a vébék történetének legértéktelenebb győzelmét aratta.

Itt a vb első nagy búcsúzója: kiesett az Eb-elődöntős Dánia

A vb egyik titkos esélyese volt Dánia, de az egyik legnagyobb csalódása lett. Ausztrália meglepetésre továbbjutott a csoportkörből.

(Forrás: Optajoe)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Amikor a hollandok sokkolták a világ legjobb válogatottját – 10 éves Van Persie legendás fejese

Mourinho elmondta, ki nyeri az Eb-t és kié lesz az Aranylabda

Összeszedtünk minden fontos infót a magyar válogatott játékosairól

További cikkeink a témában