Új szövetségi kapitánya lett a férfi kézilabda-válogatottnak
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kissé váratlan hír érkezett a Magyar Kézilabda-szövetségből.

Gulyás Istvánt nevezték ki a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának szerdán. Az új szakvezető főállásban vezeti a csapatot a 2022-es, szlovák-magyar rendezésű Európa-bajnokság végéig.

Az 51 éves szakember legutóbb a Telekom Veszprém szakmai igazgatója volt, októberben megbízott vezetőedzőként is beugrott. Korábban pedig a csapat játékosa volt, valamint 84-szer szerepelt a válogatottban is, kilencszeres magyar bajnok.

A szövetség szakmai alelnöke, Nagy László és az új kapitány felkérésére a korábbi veszprémi irányító, Chema Rodríguez elvállalta a válogatott másodedzői feladatait.

Gulyás elmondta a Nemzeti Sportnak, hogy temérdek a teendő, hogy előremozdulhasson a válogatott.

Hogy csak a legfontosabbakat említsem, javítanunk kell a játékosaink erőnlétét, állóképességét, amely – láttuk a legfontosabb tétmérkőzéseken – némileg elmaradt a vetélytársakétól. Pedig ez az alapja mindennek, hiszen bírni kell az egyre nagyobb iramot, a fokozott meccsterhelést. Ebben egységesítésre is szükség lesz, hogy a korosztályos együttesekben is hasonló kondicionáló tréningeken erősödjenek a fiatalok, ne legyen nekik szokatlan az intenzívebb erőnléti edzés a felnőttek között.

Emellett a legjobb, legeredményesebb taktikai variációk megtanítása, illetve megtanulása is elengedhetetlen. Ezt szeretném közösen kidolgozni Nagy Lászlóval és a másodedzővel, a mindenki által ismert és elismert, volt veszprémi irányítóval, Chema Rodríguezzel.

Nagy László úgy fogalmazott, Chema Rodríguez a spanyol gondolkodásmódot képviseli a szakmai stábban, már Veszprémben is ő volt az edző "meghosszabbított keze", van érzéke a feladathoz.

Tavaly november óta a Csoknyai István, Vladan Matics páros irányította a válogatottat, amely a vezetésükkel öt győzelemmel és egy döntetlennel zárta az Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

(Fotó: Telekom Veszprém / Facebook)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.