Óriási felháborodást váltott ki a dolgozók körében az Apple új főhadiszállása

Az Apple ötmilliárd dollárból, azaz 1280 milliárd forintból épült új főhadiszállásáról szinte csak szuperlatívuszokban lehet beszélni: monumentális, fenséges, szemet gyönyörködtető, szóval egy igazi építészeti remekmű. Csak egyvalamire nem gondoltak.

Ez pedig az, hogy az irodákhoz, vagy legalábbis külön kis elzárt fülkékhez szokott dolgozók egy része

márpedig az Apple Park teljes koncepciója az "open office" elgondolásra épült. Érthető, hogy ez egyeseknek nem annyira jön be, hiszen a manapság egyre divatosabb, nyitott irodákban a dolgozók jelentős része (jelen esetben 13 ezer dolgozó jelentős része) egymás mellett kénytelen dolgozni, a privát szféra teljes hiányában, ami nem igazán tesz jót a kreativitásnak, és a koncentráció szempontjából sem túl hasznos.

A sztorit az Apple belső ügyeit igencsak jól ismerő John Gruber szellőztette meg, aki az erről szóló podcastjében odáig ment, hogy az elhibázott koncepció valószínűleg kisebb-nagyobb felmondási hullámot idézhet elő az Apple-nél.

- mondta Gruber, amit számos konkrét példával támasztott alá.

Egy 18 éve az Apple-nél dolgozó fejlesztő például arról számolt be e-mailben Grubernek, hogy ha az új irodák nem válnak be, az aktuális projektjük befejezése után búcsút vesznek a cégtől. Gruber több hasonló tartalmú levelet is kapott Apple-alkalmazottaktól, de a felháborodás nem állt meg a mezei dolgozók szintjén.

Gruber szerint például a felhőszolgáltatásokért felelős fejlesztői csapat feje, Eddy Cue annyira elégedetlen volt az új irodákkal, hogy gyorsan lestoppolta maguknak a megüresedő régi székházat, így a felhőszolgáltatásokon dolgozó fejlesztők az Infinite Loopban fognak dolgozni.

Nála is sokkal rosszabbul reagált Johny Srouji, az Apple processzorait (köztük a vadiúj A11 Bionicot) fejlesztő csapat vezetője, aki a terveket meglátva annyira kiakadt, hogy mindenkit elküldött az anyjába, majd építtetett maguknak egy külön épületet a főhadiszállás mellé, mondván "az ő csapata nem fog így dolgozni".

(Forrás iMagazin, Business Insider)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon