Pofás darab.

Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje (U.S. Air Force) közzétett két – érthető módon túl sok részletet nem mutató – fotót a hatodik generációs lopakodó nehézbombázójáról, a rég várt B–21 Raiderről:

A nagyobb felbontásért kattints a képekre!

A lopakodó repülőgép olyan repülőgép, amelyet úgy terveztek meg, hogy elnyelje/eltérítse a radarsugarakat. Ezek a gépek nem láthatatlanok a radar számára, csak nehezebb őket észlelni. A lopakodó technológia alkalmazásának célja az, hogy a repülőgép még azelőtt, vagy akár anélkül támadhasson, hogy az ellenség észlelné. (Wikipéda)

Sok infót nem tudni a cirka 639 millió dollárból, azaz nagyjából 230 milliárd forintból fejlesztett gép specifikációjáról, de a becslések szerint 1000 km/órás végsebességgel és kicsivel több mint 9500 km-es hatótávolsággal, valamint 27 tonnányi teherrel lehet számolni a lopakodó esetében, ami alkalmas lesz hagyományos és nukleáris fegyverek célba juttatására is.

Azt már az amerikai légierőért felelős miniszterétől, Frank Kendalltól lehet tudni, hogy

„az előrejelzések szerint még ebben a naptári évben megkezdik a B–21 repülési tesztjeit. Célunk, hogy olyan gyorsan megkezdjük a gép gyártását, amilyen gyorsan csak lehetséges.”

Az amerikai légierő 100 darabot rendelt be belőle elsőre (ebből eddig hat volt az összeszerelés végső fázisában), de a tervek szerint 220, vagy akár ennél több ilyen géppel is bővítenék a légiflottát.

(Forrás: The WarZone, Airportal.hu, fotó: U.S. Air Force)

Ez is érdekelhet:

Videón, ahogy becsapódik egy meteor a Holdba

Nagyjából 48 ezer km/órás sebességgel száguldott bele állandó kísérőnkbe hatalmas villanást és cirka 12 méteres krátert okozva.

Felfedeztek egy bolygót, ami nem is létezhetne

A jelenlegi ismereteink alapján ez lehetetlen.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Eltört a csavar? Itt a megoldás, rögtön hét!

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés