Önvezető rendőrautók, automatikusan közlekedő légitaxi, repülő tűzoltók, Marsbázis, most meg ez. A közel-keleti város remekül halad afelé, hogy teljesen elszakadjon a valóságtól.

A dubaji rendőrség eddig sem a visszafogottságáról volt híres, hiszen az autóállományuk úgy néz ki, mintha valami dúsgazdag autórajongó garázsába pillantanánk be, de akármilyen különleges luxusautó-horda is áll a rendelkezésükre, azért repülni még a Bugatti Veyron sem tud.

Az orosz gyártású HoverSurf Scorpion viszont annál inkább: a Csillagok Háborúja speeder bike-jára emlékeztető járművel 25 percig lehet krúzolni maximum 70 km/h-s sebességgel, és tökéletes megoldás arra, hogy a rendőrök elkerülhessék a dugókat.

Irigykedni van okunk, annál is inkább, mert kis szerencsével akár a magyar rendőrség is lehetett volna, akik a világon elsőként repülő motorokon száguldoznak - a legfontosabb hozzávaló legalábbis már majdnem megvan.

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés