Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Vuzix Blade minden szempontból jobb, mint amilyen a Google okosszemüvege volt, de vajon elég lesz-e ez a sikerhez?

A tavalyi barcelonai Mobil Világkiállításon személyesen is volt alkalmunk kipróbálni az Vuzix Blade kiterjesztettvalóság-szemüveget, amiről nagyjából két benyomásunk volt:

  • jobb, mint bármi, amit ebben a kategóriában láttunk,
  • viszont még így is évekbe fog telni, hogy az okostelefonok teljes értékű vetélytársa lehessen.

Nos, az amerikai gyártó nem így gondolta, így már az év elején boltokba küldik a szemüveg felhasználóknak szánt verzióját, kereken ezer dolláros áron. Ez jóval olcsóbb, mint amennyibe a Google Glass került, de még mindig egy csúcskategóriás telefon szintjén mozog. Igaz, a Vuzix nem is állítja, hogy a szemüveget az okostelefon helyett kéne használnunk, és erre nem is nagyon lenne lehetőségünk, hiszen a Blade csak wifivel működik, SIM-kártyát viszont nem lehet bele rakni.

A telefonok helyett a Vuzix az okosórákat jelölte ki legyőzendő ellenségként, vagyis az elképzeléseik szerint a Vuzix Blade tulajdonképpen olyan, mobil mellé vásárolt kiegészítő lehetne mint az okosórák, amik kényelmesebbé teszik a mindennapi életet. Ez részben igaz is lesz, az például tök jó, hogy nem kell folyamatosan lefelé görnyednünk, sőt, ha megelégszel azzal, amit a Vuzix Blade 8 megapixeles kamerája tud, akkor a fotózás miatt sem kell azonnal a mobilod után kapkodnod. Fizetni ellenben például nem lehet a szemüveggel, ami miden bizonnyal a fitnesz képességekben is alulmarad egy okosórával szemben, szóval majd meglátjuk, mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.