Ez a kép mindent elmond arról, hogyan hihették a hawaiiak, hogy mindjárt kitör az atomháború

Ahogy arról korábban írtunk, szombat reggel Hawaii egész lakossága egy emberként búcsúzkodott a világtól, mert azt hitték, hogy pillanatokon belül atomcsapás éri a szigetet. Egy a netre felkerült kép sokat elárul arról, hogyan mehetett ennyire mellé a veszélyt jelző sms, amit minden hawaii lakosnak elküldtek.

A hawaii vészjelzőrendszer felülete ugyanis nagyjából úgy néz ki, mintha egy ötödikes diák dobta volna össze Paintben valamikor 1990 környékén.

Honolulu Civil Beat on Twitter

This is the screen that set off the ballistic missile alert on Saturday. The operator clicked the PACOM (CDW) State Only link. The drill link is the one that was supposed to be clicked. #Hawaii

Így már az is érthető, hogyan történhetett meg, hogy a Hawaii Emergency Management Agency egyik munkatársa véletlenül rossz gombot nyomott meg, amivel több millió emberre hozta rá a sikítófrászt (mondjuk az jó kérdés, hogy ezek után miért okézta le még egyszer, hogy igen, biztosan elküldi az üzenetet).

Mondjuk még így is azok jártak jobban, akik legalább megkapták a riasztást, ugyanis a malőr arra is rávilágított, hogy a hawaii lakosság szerencsétlenebbik része akkor sem kapta volna meg a vészjelzést, ha tényleg támadás érte volna a szigetet.

És itt még nem ért véget a tragikus események sorozata, ugyanis nem sokkal később valaki a Twitterre kiposztolt egy másik fotót is, aminek tanúsága szerint az Emergency Management Agency munkatársai a lehető legtitkosabban kezelik a gépekhez tartozó jelszavakat - azaz a gépek mellé ragasztott post-iteken rejtegetik őket, az erről készült fotó pedig az AP, vagyis a világ egyik legnagyobb fotóügynökségének az oldalára is felkerül. Bravó!

Kevin Collier on Twitter

In a one-two punch of terrible, an AP story from last year had photos, seemingly now removed, of Hawaii Emergency Management computers with passwords visibly written on sticky notes. The Gateway Pundit noticed yesterday and explicitly stated the password in their story.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon