Eléggé fogod irigyelni a hollandokat, ha meglátod a holland vasútnak tervezett új kocsikat.

Igaz, hangosan irigykedni egyelőre még nem kell, hiszen a Mecanoo által megálmodott kocsik legjobb esetben is 2025-re válhatnak valósággá, de azért így is sokat elárul arról, hogyan gondolkodnak arrafelé az utazásról.

A vonatozás ugyanis nálunk fejlettebb országokban már jócskán túllépett azon a szinten, hogy ülsz és nézel ki a retkes ablakon: a wifi és a konnektor például annyira alap, mint hogy éjszaka sötét van, a megváltozott szokásokhoz pedig megváltozott vonatkocsik is járnak, amik jobban kiszolgálják az emberek igényeit.

A holland vasútnak tervezett kocsikat ennek megfelelően úgy tervezték, hogy többféle igénynek is megfeleljenek. A képek alapján az az érzésünk támadhat, mintha egy alternatív univerzumba csöppennénk, ahol nem csak az nem számít bunkóságnak, ha magad mellé rakod a táskát az ülésre, de ha sokat ingázol, akár egy komplett irodát is kialakíthatsz a vonaton.

A Mecanoo ráadásul teljesen modulárisra tervezte a kocsikat, amik így az adott vonal karakterisztikájától és a kocsik aktuális zsúfoltságától függően akár napközben is átalakíthatóak. Biztosak vagyunk benne, hogy lesznek, akik az Amszterdam-Eindhoven expresszen rendezik be az új irodájukat.

És ezt olvastad már?
55 éve szállnak a malacperselyek – Boeing 737-sztori
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő