2019-ben sem leszünk híján borzasztóan olcsó csúcskategóriás telefonoknak. Erre már akkor is mérget vehetsz, ha a Xiaomi, a OnePlus és a többi kínai gyártó január elsején váratlanul csődbe megy.

Az Európába január 22-én érkező, Kínában viszont már most bemutatott Honor View 20 ugyanis ízig-vérig csúcskategóriás, és a kínai árazása alapján jó, ha feleannyiba fog kerülni, mint a nagyobb gyártók hasonló képességű telefonjai.

A V20-ban ugyanazt a Kirin 980 procit találjuk, mint a Huawei Mate 20-ban, de a 8 GB RAM-mal szerelt változat teljesítményben még a nagy tesót is felülmúlhatja. Bár hátlapi kamerából három helyett csak kettő van, azért ez is tartogat érdekességeket, ugyanis az egyik objektív 48 megapixeles, a másik pedig egy 3D-s ToF kamera.

Az érdekességek az előlapon folytatódnak, a szelfikamerát ugyanis nem felül, hanem a 6,4 colos Full HD kijelző sarkában találjuk. Ez a megoldás elég népszerű lesz az idén, a Honor mellett már a Huawei és a Samsung is bejelentett hasonló kamerával érkező telefont.

A Honor View 20 méretes, 4000 mAh-os akksit kapott, és természetesen van benne gyorstöltés is, igaz, a Mate 20 Pro 40 wattos töltőjével ellentétben csak 22,5 wattot tud. Ami a Huawei csúcstelefonjához képest kimaradt, az a vízállóság, a vezeték nélküli töltés, valamint a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó és a 3D-s arcazonosítás.

Cserébe a V20 ára várhatóan eléggé kedvező lesz, hiszen az alap, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel érkező modell Kínában 3000 jüanért, vagyis 122 ezer forintért kerül boltokba, míg a 8 GB RAM-mal szerelt telefonok közül a 128 GB-osért 3500 jüant (143 ezer forint), a 256 GB-osért pedig 4000 jüant (163 ezer forint) kell fizetni.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon