Igen, arról a telefonról van szó, ami egy felcsattintható második kijelzővel érkezik, de mint kiderült, ez csak a második legérdekesebb tulajdonsága.

A barcelonai Mobil Világkongresszuson ugyanis az is kiderült, hogy az LG új csúcstelefonja lesz az első, ami kompatibilis lesz az Nreal Light okosszemüveggel, ami az egyik legígéretesebb megoldás, amit ebben a kategóriában láttunk. Kiterjesztett valóság (vagy ahogy mostanában inkább hívják: mixed reality) szemüveggel már sokan próbálkoztak a Google-től az Epsonon keresztül a Vuzixig (na meg a Microsoftig és a Magic Leapig, bár ezek kicsit más kategória), de az Nreal Light lehet az, ami végre az átlagos felhasználók számára is vonzóvá teszi ezt a technológiát. Íme egy kis ízelítő:

Az egyik nagyon fontos dolog, amit az Nreal ismert fel elsőként, hogy teljesen hiábavaló azzal próbálkozni, hogy az egész hardvert belezsúfolják a szemüveg szárába, sokkal egyszerűbb, ha a számítási feladatokat a telefon végzi. Ennek köszönhetően az Nreal Light jóval kisebb és könnyebb, mint az eddigi okosszemüvegek, és már-már úgy néz ki, mint egy hagyományos napszemüveg. Ha nagyon akarjuk, akkor persze használhatjuk önállóan is, ebben az esetben a tenyérnyi méretű hardvercsomag USB-C-vezetékkel kapcsolódik a szemüveghez.

Az Nreal Light másik nagy előnye, hogy meglehetősen jó minőségű, Full HD felbontású és 1000 nites fényerejű képet vetít mindkét szemünk elé, vagyis a képminősége nagyságrendekkel jobnak tűnik, mint a hasonló szemüvegeké. Az Nreal Lightba emellett került két kamera, sztereó hangszóró és a viselője mozgását érzékelő szenzorok is, vezérelni pedig az Epson Moverio BT-200-hoz hasonlóan a szemüveghez kapcsolódó touchpaddel tudjuk.

Az okosszemüveg első körben Koreában lesz elérhető az LG U+ mobilszolgáltató ügyfelei számára, de a készítő ígérete szerint a későbbiekben minden Snapdragon 855 procival érkező és 5G-képes telefonnal kompatibilis lesz. Elvileg tehát a Samsung Galaxy S10 legdrágább változatával is, bár az Európában pont nem Snapdragon-procival lesz kapható.

Rengeteg Galaxy S10-zel nyitotta az évet a Samsung

Az eredeti Galaxy S tízéves évfordulója alkalmából összesen négy különböző Galaxy S10 érkezett. Van köztük egy elég meglepő modell is.

És ezt olvastad már?
Roppant hirtelen, mindössze néhány óra alatt alakulhatott ki a Hold