Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tök jó, hogy a telefonoddal már pandává is átváltoztathatod magadat, de azért nem kell nagyon cinikusnak lenni ahhoz, hogy azt gondoljuk, a technológia éppen azokon a területeken hagyta cserben az emberiséget, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.

Vegyük például a látássérülteket: 2017 van és mi a legfejlettebb eszköz, amivel egy látássérült közlekedhet?

Ebben hozhat egészen radikális változást néhány kínai egyetemista találmánya. A Kunmingi Egyetem diákjai Eye See néven olyan kamerával és lézeres szenzorral ellátott okossisakot fejlesztettek, ami képes érzékelni a tereptárgyakat, értelmezi a feliratokat, sőt, ha találkozol valakivel, akkor a mesterséges intelligencia segítségével rövid leírást is ad az illetőről.

A sisak egyelőre arra képes, hogy a három méternél közelebbi tereptárgyaknál automatikusan figyelmezteti a viselőjét az akadályra, emellett felolvassa a feliratokat, és leírást ad az emberek ruhájáról valamint a korukat is megtippeli. Reméljük, a nagy technológiai cégek ebben is látnak majd annyi fantáziát, mint mondjuk a nyuszis szelfi filterekben, mert hogy a találmányból lesz-e valami, most már leginkább azon múlik, hogy tudnak-e hozzá befektetőket találni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.