Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Pebble körül szorul a hurok, de most úgy néz ki, hogy az őket felvásárló Fitbit egyáltalán nem szándékozik folytatni a Pebble-okosórák gyártását.

Ha így lesz, azt a Pebble tulajdonosok eléggé megszívják, ugyanis ezzel az okosórák támogatása egycsapásra megszűnik, vagyis lemondhatnak a garanciáról és a frissítésekről is.

Még rosszabb helyzetben lehetnek viszont azok, akik már megrendelték a Pebble új kütyüjeit, a Time 2-t és a Core-t, ezeket ugyanis már nem fogják legyártani, a pénzüket pedig várhatóan csak jövő márciusban kapják vissza - ha egyáltalán visszakapják.

A Pebble csődje ezen túlmenően az egész okosóra-piacnak is nagyon baljós előjel: az amúgy is haldokló szegmensben a Pebble tűnt az egyik legmegbízhatóbb szereplőnek, akik ügyes, crowfundingra alapozott piaci stratégiával és olcsó, de praktikus óráikkal gyakorlatilag a semmiből tudtak az egyik legnagyobb piaci szereplővé válni, viszont úgy tűnik, hogy ez sem volt elég ahhoz, hogy talpon tudjanak maradni.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.