Vannak témák, amiket jobb ha kerülsz Facebookon, ha nem akarsz úgy járni, mint Shane Tusch, aki magának kereste a bajt. A férfi arra volt kíváncsi, hogy mi történik, ha kiírja a profiloldalára, hogy felakasztja magát, de azt ő sem gondolta volna, hogy hetven órán keresztül fogják fogva tartani emiatt.

Tusch a Facebook februárban bevezetett öngyilkosság-megelőző funkcióját szerette volna tesztelni, így hát kiírta a Facebook oldalára – amit egyébként két éve nem használt –, hogy éppen készülődik felkötni magát a Golden Gate hídra. A terve bejött, ugyanis az egyik ismerőse jelentette a posztot a közösségi oldalnak, akik viszont nem teljesen úgy reagáltak, ahogy azt Tusch várta: ahelyett, hogy ráeresztettek volna egy szociális munkást, vagy elé raktak volna egy tesztet, amiből kiderül, mennyire komoly az ügy, a Facebook fokozott fenyegetésként értékelte a bejegyzést, így Tuscht kizárták a profiljáról, majd értesítették a rendőrséget.

A férfit ezután letartóztatták, és egy pszichiátriai intézetbe szállították, ahol hetven órán keresztül gondolkodhatott rajta, hogy végül is elég hatékonyan működik-e a Facebook öngyilkosság-megelőző rendszere. Tudod, mire jutott?

Hát arra, hogy a Facebooknak azonnal le kéne tiltania a funkciót, mert 1. ez nem az ő dolguk és 2. ilyen túlkapások másokkal is előfordulhatnak. És mint minden tisztességes eszelős, ezt az ötletét azonnal meg is írta Mark Zuckerbergnek.

Nekünk viszont lenne egy ennél is jobb ötletünk: mi lenne, ha senki sem írná ki viccből a Facebookra, hogy fel fogja magát akasztani bárhová, így segítve a közösségi oldalt, hogy a valódi öngyilkossági fenyegetésekkel tudjanak foglalkozni, és megelőzhessék a bajt, mielőtt túl késő lenne – ami egyébként Tusch beszámolója alapján valódi fenyegetés esetén meg is történt volna, köszönhetően az új funkciónak.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon