A Xiaomi bemutatta az év leglátványosabb telefonját (megint)

A kínai gyártó rendesen feladta a labdát az Apple-nek, hiszen éppen az iPhone 8 bemutatója előtt egy nappal kihozták a tavalyi év legszebb (és igazi kijelző-forradalmat elindító) telefonjának utódját, a Xiaomi Mi Mix 2-t. Ezzel nehéz lesz versenyezni.

Azt már lehetett tudni, hogy a Xiaomi bátran beleáll a saját koncepciójába, vagyis hogy a kijelzőt semmivel sem akarják "elrontani", így az elődjéhez hasonlóan az előlapi kamera ismét a telefon aljára került. Bár a megoldás nem tökéletes, az tény, hogy ennek köszönhetően a Xiaomi telefonja az egyetlen, aminek se nem lóg be a kijelzőjébe a kamera (mint a Sharp Auqos S2-nél, az Essential Phone-nál vagy várhatóan az iPhone-nál), se pedig nem volt szükség felül egy kicsit vastagabb keretre (mint a Galaxy S8-nál vagy az LG G6-nál).

A teló amúgy nem változott sokat a tavaly ősszel bemutatott Mi Mixhez képest, igaz, nagy változásokra nem is volt lehetőség, hiszen már az eredeti Mixnek is annyira vékony volt a kerete, amennyire a jelenlegi technikai feltételek mellett ez lehetséges. A dizájnban az egyetlen kisebb változás, hogy a Xiaomi lesett a Samsungtól, így a kijelző aljának sarkait kicsit lekerekítették.

Jóval komolyabb változás, hogy a telefon 2160x1080 pixeles kijelzője sokkal kisebb lett (kereken hatcolos), így könnyebben is kezelhető, valamint a Xiaomi lemondott az egyik legizgalmasabb újításáról, így az új Mix már nem vibrációval sugározza a hangokat a fülünkbe, hanem kapott egy rendes hangszórót.

Az eredeti Mi Mixhez (és az eddigi Xiaomi-telefonok jelentős részéhez) képest történt egy sokkal kevésbé látványos, de számunkra annál lényegesebb változás is, ugyanis az új teló támogatja a B20-as (azaz a 800 MHz-es LTE) frekvenciasávot, így Európában is mindenhol képes lesz a 4G-s adatkapcsolatra.

Ahogy azt várni lehet, a Mix 2 teljesítményben abszolút a topon van, különösen a Special Edition, ami a Snapdragon 835 proci mellé 8 GB (!) RAM-ot kapott. Ami pedig különösen jó, hogy a 721 dolláros árával (ami kábé 185 ezer forint) még így is olcsóbb, mint a legtöbb csúcskategóriás telefon, de ha valaki igazi "kínai" árazásra vágyik, a sima, 6 GB RAM-os és 64 GB tárhellyel felszerelt Mix 2-höz már ötszáz dollárért (nagyjából 130 ezer forintért) is hozzájuthat.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon