Néhány hónappal ezelőtt a BMW egy erősen futurisztikus tanulmányautóval borzolta a kedélyeket, azt állítva, hogy két éven belül gyártásba kerül az iNext. Most megmutatták a gyártáshoz közelebbi prototípust, és megnyugodhatunk.

A következő generációs elektromos autóit készíti elő a BMW, és most mutattak néhány képet arról, mi lesz a legnagyobb dobásuk két éven belül. Az egyelőre iNext néven emlegetett modell egy szabadidő-autó lesz, amiből még az ősszel mutattak egy koncepciót. Az azonban annyira jövőbemutató volt, hogy sokaknál kiütötte a biztosítékot.

2021-ben ezzel a tisztán elektromos crossoverrel jön a BMW

Megmutatták, milyen lesz a márka jövője.

Most megnyugodhatsz, hiszen itt vannak az első képek a gyártáshoz közelebb álló prototípusról, és az álcázás ellenére is kivehető, hogy az iNext egy hagyományos autóformájú autó lesz.

Az alakja inkább hasonlít az Audi e-tronra és a Mercedes EQC-ra, mint a BMW meglévő kínálatára, de ezen is látszik, mennyire hasonlóan gondolkodnak a jövőről a rivális gyártók.

Az újdonság a fent említett két modell, és persze a Jaguar I-Pace és Tesla Model X konkurense lesz. Egyelőre semmi mást nem tudni róla azon kívül, hogy összkerékhajtású lesz, és 2021-ben kerül gyártásba, ezért már tesztelik az északi sarkkör közelében.

A gyártó nem győzi eleget hangsúlyozni, hogy az új korszak BMW-it is elsősorban a vezetési élmény miatt fogjuk szeretni.

Mostanra már kezd kirajzolódni, hogy milyen lesz a BMW elektromos hajtású jövője. Az iNext mellett a másik újdonság, amit beígértek, az i4 lesz, aminek az érkezését éppen egy éve a genfi autószalonon erősítették meg.

Már egészen biztos, hogy jön a BMW i4

Két év, és itt a Tesla újabb ellenfele, ezúttal a BMW-től.

Mire megjelenik, addigra már az új X3-ból is lesz tisztán elektromos hajtású változat, az új hűtőmaszkot villantó iX3, csak győzzünk dönteni közöttük.

Új korszak kezdete az elektromos hajtású BMW iX3

Nem csak a szokatlan hűtőmaszk miatt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Verstappen a „semmiből” nyert, mégis Pérez szemfülessége miatt marad emlékezetes a sanghaji sprint

További cikkeink a témában