Rekordot könyvelhettek el a Ferrari hetvenedik évfordulójára szervezett árverésen, ahol a LaFerrari Aperta utolsó, még le sem gyártott példányáért folyt a licit, és végül 8,3 millió euróra vitték fel az árát. Új autóért még nem fizettek ennyit.

A legritkább veterán modellekért nem ritkán fizetnek ki többmilliárd forintos összeget a különböző árveréseken, de új autó árát még nem vitték fel ilyen magasba egy aukción sem. A LaFerrari Aperta utolsó, még el sem készült példányáról van szó, és a limitált szériás szuperautó már új korában is kapós volt, most pedig, hogy már nem kapni belőle, egymást taposták érte a licitálók.

12-en indultak érte azon az árverésen, amelyet az RM Sotheby’s szervezett a Ferrari hetvenedik évfordulójára a fioranói pályán, és a licit végük rekorddal zárult. 8,3 millió eurót, azaz 2,5 milliárd forintnak megfelelő összeget adtak az Aperta utolsó példányáért. A pénzt jótékony célra ajánlották fel.

Még csak a konfigurátorban létezik az autó, amely a 210-edik példány lesz az összes Aperta között. Rosso Fuoco fényezésére fehér Bianco Italia versenycsíkok kerülnek, fekete Alcantara belsőjét piros bőrbetétek és fényes szénszálas elemek díszítik.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Gyakorlatilag kivédhetetlen a ködös autópályán a tömegbaleset, de azért van néhány tippünk a túléléshez

De miért szombaton rendezik az első két F1-futamot?

További cikkeink a témában