Sok más gyártó után az Aston Martin is bejelentette, hogy mikor vált teljesen elektromos autózásra, ami a benzines sportautók és SUV-k végét jelentheti számukra. Illetve nem egészen.

Racing Green néven jelentette be a következő évekre vonatkozó stratégiáját az Aston Martin, és a jövő ennél a márkánál is teljes villamosítást hoz. A jelenlegi kínálat, amit a Vantage, a DB11, a DBS és a DBX alkot, a generációváltással a közeli jövőben tisztán elektromos hajtásra áll majd át. Mégis van remény a benzines sportautók rajongóinak, hiszen az olyan különleges projektek, mint a Valkyrie és a Valhalla, megtartják a benzinmotorokat, még ha hibrid hajtással is.

Persze a váltás nem azonnal történik, az Aston Martin fokozatosan vezeti be az elektromos hajtást.

A márka első elektromos autója 2025-ben érkezik, és 2026-tól már nem lesz olyan modellje, amiben nem hajt valamilyen villamos motor. 2030-tól aztán teljesen eltűnnek a benzinmotorok a kínálatból, leszámítva a már említett limitált példányszámú szuperautókat. Az Aston Martin erre az évre a gyártás emisszióját is csökkentené 30 százalékkal 2020-hoz képest, 2039-re pedig a teljes karbonsemlegesség a cél.

Ez is érdekelhet:

Nagyon hasonló terveket szövöget a Bentley is:

És ezt olvastad már?
Nagyon egyedi BMW-szerelvényt állítottak meg a német rendőrök