A kupéváltozat már tavasszal megkapta a V12-es motort, és most még egyszer utoljára a Vantage Roadster is megjelent a DBS Superleggerából származó erőforrással.

A Vantage előző szériája is készült 12 hengeres motorral, de az Aston Martin kisebbik sportautójának jelenlegi generációja egészen mostanáig csak az AMG-től származó 4 literes V8-as motorral volt elérhető. Az Aston Martin tavasszal bemutatta a V12 Vantage új kiadását, és a kupéváltozat után itt a roadster karosszériás modell is.

A kupéhoz hasonlóan a roadster is a DB11-ből és a DBS Superleggerából ismerős 5,2 literes V12-est kapja,

ami 700 lóerős teljesítményre képes és 753 Nm nyomatéka. A V12 Vantage Roadster ezzel 3,5 másodperc alatt gyorsul százra és 320 km/óra a végsebessége, míg az 510 lóerős V8-as modellnél 3,8 másodperc és 306 km/óra ez a két adat.

A V12 Vantage Roadster karosszériája négy centiméterrel szélesebb a V8-asénál,

több eleme is szénszálas anyagból készült. Az Aston Martin az izmosabb motorhoz igazította a nyolcfokozatú automata sebességváltót, a kormányzást és a lengéscsillapítást. A 21 colos kerekeket karbonkerámia fékrendszer lassítja, és egyedi a rozsdamentes kipufogórendszer is.

A dizájnerek a V12-es modell kinézetét is megváltoztatták, a Vantage hűtőmaszkjára vízszintes rácsok kerültek, hátul pedig nem a lökhárító két szélére, hanem középre tették a kipufogóvégeket. Az izmos Vantage roadster még ritkább lesz, mint a kupé, mert annak 333 példányával szemben csak 249 darabot gyártanak belőle, és már mind előre elkelt.

Ez is érdekelhet:

Búcsúzik a V12-es motor az Aston Martin belépőmodelljéből

Az utolsó V12 Vantage lesz az eddigi legerősebb is.

Az ötvenes évek versenyautóját idézi az Aston Martin különkiadása

Carroll Shelby Le Mans-győztes versenyautója ihlette az Aston Martin DBR22-est.

Megvan a dátum, amikor az Aston Martin is elektromos hajtásra vált

Nem lesz több benzines Aston Martin? De lesz, csak nem sok.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában