2024 augusztusában mutatják meg leplezetlenül az RS 3-as frissített változatát, melyhez stílusosan egy kompakt körrekorddal csinál kedvet az Audi.

Öthengeres turbómotorjával igazi különlegesség a kompaktok között az Audi RS 3, melynek négyajtós változatával három év után tértek vissza a legendás pályára, hogy új rekordot állítsanak a Nürburgringen.

Jobban fékez, jobban kanyarodik és nagy tempónál stabilabb lesz a frissített Audi RS 3, de ez természetes.

Hatalmas öröm, hogy Ingolstadban még mindig életben tartják a Győrben gyártott, 400 lóerős és 500 Nm csúcsnyomatékú 2.5 TFSI motort, ami csodálatos karaktert ad az RS 3-asoknak. Az öthengeres motor jellegzetes hangja a gyújtássorrendből ered, de a Nürburgringen sokkal inkább a változatos domborzaton és felületeken is remek futómű, illetve a kiválóan hangolt hajtás számít igazán.

2021-ben Frank Stippler német versenypilóta állította be a kompaktok körrekordját egy RS 3-mal, most sem bízták másra a feladatot. A frissített Audi RS 3 Limousine Pirelli P Zero Trofeo R gumikkal és karbon-kerámia fékekkel szerelt változatával öt másodperccel gyorsabb időt ment, mint három éve, így 7 perc 33,123 másodperc alatt száguldott körbe a Nürburgringen.

Ez is érdekelhet:

333 lóerővel csap oda a megújult Audi S3

Izmosabb és izgalmasabb lett az Audi sportos kompaktja.

300 km/órával megy az Audi RS3 legújabb változata

407 lóerőnél jár az Audi öthengeres sportkompaktja.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában