A BMW-nél is egyre nagyobb teret nyernek az elektromos autók, és érdekes látni, hogy ezzel együtt hogyan alakul a müncheni márka dizájnja. Most egy Porschénél dolgozó dizájner képzelte el, hogy milyen is lehetne a jövő elektromos BMW kupéja.

Lukas Wenzhöfer német formatervező fiatal kora ellenére sok elismeréssel büszkélkedhet, például tervezett már versenyautó-festést az Aston Martinnak, amit a legjobbnak választottak, és valóra is váltottak, aztán tervezett elektromos motorkerékpárt a Polestarnak, de legutóbb a Stellantis dizájnpályázatán is nyert, ennek nyomán pedig meg is építették az Opel Rocks e-xtreme koncepcióautót.

Lukas jelenleg a Porschénél dolgozik, de szabadidejében más márkák autóit is rajzolja,

a legutóbb például azt képzelte el, milyen lenne a jövő elektromos kupéja a BMW-nél. Olyan neves elődök ihlették a munkáját, mint a 02-es, az első M3, vagy az előző generációs M2, és ezek mintájára egy sportos arányú, dögös külsejű kétajtós kupét képzelt el.

A jellegzetes veséket egészen kicsire szabta, mint a régi idők BMW-in, a nagy könnyűfém kerekekről, a letisztult karosszériába simuló kilincsekről és a karcsú fénycsíkba rendezett lámpákról mégis jövőbemutató a dizájn.

A 03 EV Coupé látványát még szokni kellene, mindenesetre érdekes látni, hogy milyen lenne egy elektromos sportkupé a BMW alternatív jövőjében.

Ez is érdekelhet:

Elektromos autót építenek a klasszikus BMW 2002-ből

A vezetési élményt helyezik előtérbe az elektromos hajtással is.

Retró stílusú kompakt BMW kupé akár ilyen formás is lehet

Alternatív valóságot álmodtak ezzel a BMW-kupéval.

Van minek örülni, itt az új M2-es BMW

460 lóerős, hátsókerék-hajtású és kézi váltós - a BMW M2-es pont azt adja, amit egy sportkupénak adnia kell.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

A mai napig ez az egyik legfurcsább incidens, ami valaha történt az F1-ben

További cikkeink a témában