Az i3-tól az iX-ig sorakoztak fel a rajthoz a BMW magyarországi importőre által szervezett gyorsulási versenyen a márka elektromos autói, kettő pedig brutálisan kilőtt közülük.

Nem mindennapi gyorsulási versenyt szervezett a BMW magyarországi importőre. Most, hogy már kapható a 619 lóerőre és 1100 Nm-re képes iX M60, amit nemrég mi is kipróbáltunk, felsorakoztatták az összes tisztán elektromos hajtású autójukat a kiskunlacházi reptér kifutópályájára, hogy kiderüljön, egy gyorsulási versenyen hogyan teljesítenek egymással szemben.

A sorban ott volt az i3 és a sportosabb testvére, az i3s, amivel a BMW belépett az elektromos autók közé, nem maradt ki a családi autónak tökéletes iX3 és az M50 változatban is kapható i4 sem, a csúcsot pedig az eleve elektromos autónak tervezett iX képviselte, ami már háromféle változatban is készül, közötte az előbb említett M60-nal.

A verseny lebonyolítására a BMW a tapasztalt autóversenyzőt, Walter Csabát kérte fel, aki rendszeres instruktorunk a tesztvezetéseken, és bár sokat vezette a márka autóit, még ő is rácsodálkozott, hogy

286 lóerő és 400 Nm nemrégiben még egy M3-as adatai voltak, ma pedig a mindennapokban is remekül használható iX3-at jellemzik.

A futamról látványos videót is készített a BMW, amiben főleg az a bámulatos, hogyan lő ki két modell az összes közül: az eleve fürgén gyorsuló elektromos autókat szinte állva hagyja az i4 M50 és az iX M60. Hogy a két csúcsmodell közül melyik volt a gyorsabb negyed mérföldön, ha csak egytized másodperccel is, kiderül a videóból!

Ez is érdekelhet:

Stílusosan búcsúzik az első villany-BMW – i3s Unique Forever-teszt

Kilenc év sem volt elég ahhoz, hogy unalmassá vagy elavulttá váljon, de a BMW ezzel a különleges szériával az idén nyugdíjba küldi az i3-at.

Az első M-es villany-BMW – i4 M50-teszt

Lehet-e vezetési élményről, értelmetlenül, de élvezetesen nagy teljesítményről és vérpezsdítő hangról beszélni egy ár-érték arányban kiemelkedő elektromos autónál? Persze!

Ilyen, amikor 619 elektromos lóerő kerül egy M-es BMW-be – vezettük az iX M60-at

A BMW-nél komolyan gondolják, hogy az elektromos hajtás és az M-es kivitel jó barátságot köthet.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában