Sok más gyártóhoz hasonlóan a Cupra is az elektromos autókban látja a jövőt, de ennél több érdekességet is tartogatnak a spanyol autómárka tervei.

Már négy éve annak, hogy a Volkswagen-csoporton belül önálló márkává vált a Cupra, és úgy tűnik, hogy a divatos, fiatalos brand kezdi megtalálni a közönségét. Az önállóságot két Seat-modell, az Ateca és a Leon sportosabb változatával kezdték, de már másfél éve kapható a Formentor – az első Cupra, aminek nincs Seat-megfelelője –, és mostanra a kereskedésekben van az elektromos Born is, aminek a műszaki tartalma az ID.3-ból lehet ismerős.

2024-ben jön a Tavascan, ez a dögös crossover elektromos hajtással
A spanyol márka most Cupra2 néven mutatta be a jövőre vonatkozó terveit, és ez azt jelenti, hogy minden téren duplázni szeretnének.

2022-ben megkétszereznék az eladásokat az előző évhez képest, duplájára növelnék a kereskedőhálózatot, és a modellkínálatot is kétszeresére bővítenék. Az újdonságokból kettőt már előre bejelentettek: 2024-ben jön a sportos elektromos crossover Tavascan, és 2025-ben követi az UrbanRebel, egy menő városi kisautó.

2025-re a kisautók közé is beszáll a Cupra ezzel a vagány elektromos géppel

A Cupra a virtuális világban is fokozná a jelenlétét: az autógyártók közül az elsők között jelenik meg a metaverzumban, ahol a rajongók jobban megismerhetik a márkát, és virtuális versenyeken mérhetik össze a vezetési tudásukat másokkal, és NFT-ket is bocsát ki, aminek az értéke a reményeik szerint csak nőhet a jövőben. Mi mindenesetre jobban értékeljük a valódi autókat, de abban is elég ígéretes a spanyol márka.

Ez is érdekelhet:

Az első igazi Cupra – Formentor VZ 2.0 TSI-teszt

A Formentor már nem Seat, és tényleg alkalmas a márkaépítésre.

Már a Cuprának is van saját elektromos autója

Nem véletlenül emlékeztet az ID.3-ra.

És ezt olvastad már?
A villanykorszakban is meglátja az M-es BMW-k klasszikus értékeit az M kereskedés ügyvezetője