A legújabb elektromos autók erősebbek, gyorsabbak és többet mennek egy feltöltéssel, mint a korábbi generációjuk, és ezt mutatja meg egy látványos animáció.

Az elektromos autókról mindenki tudja, hogy sokkal fürgébben gyorsulnak a belsőégésű motoros társaiknál, de még a korábbi generációs elektromos autókhoz képest is szembetűnő a változás. Sok gyorsulási versenyt láttunk már, ami ezt szemlélteti, és ennél is érdekesebb lehet az animált infografika, amit a Car Lease Special Offers készített.

A versenyt ide kattintva indíthatod el.

A táblázatban az egyes autógyártók első és legújabb elektromos autója szerepel, és a lejátszásra kattintva egyenként versenyeztetheted meg a párosokat, de akár minden autót összemérhetsz egy nagy gyorsulási versenyen. Különösen szemléletes a különbség olyan párosoknál, mint a Honda EV Plus és Honda e, vagy a Toyota RAV4 EV és a bZ4X.

A fejlődés nem csupán a gyorsulásban érhető tetten, hanem a hatótávban is. Egy évtizeddel ezelőtt a Focus Electric, a Leaf és az e-Golf még csak 110-130 kilométert tudott megtenni egy feltöltéssel, most pedig a nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt, de jóval drágább Mustang Mach-E, Ariya és ID.5 GTX már 4-500 kilométerre is képes két feltöltés között.

Ez is érdekelhet:

Lenyűgöző látni, hogyan gyorsulnak egymás ellen az elektromos BMW-k

Az i3-tól az iX-ig sorakoztak fel a rajthoz a BMW elektromos autói, kettő brutálisan kilőtt közülük.

Szerinted a Kia EV6 vagy a Ferrari F355 nyeri a gyorsulási versenyt?

A modern elektromos autó legyorsulja a kilencvenes évek vágyott Ferrariját?

Lenyomhatja a BMW a Teslát ebben a gyorsulási versenyben

Az i4 egy kicsivel erősebb a Model 3-nál, de vajon gyorsabb is?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

További cikkeink a témában