A kétszeres világbajnok választása egyáltalán nem meglepő.

Fernando Alonso már a Szingapúri Nagydíjon rekordot döntött azzal, hogy 350. alkalommal állt rajthoz a Forma–1-ben, ezt a fantasztikus számot pedig még tovább növelte a hétvégi Japán Nagydíjon. A kétszeres világbajnok hosszú, mind ez idáig tizenkilenc F1-szezont felölelő pályafutása során számos nagy névvel megküzdött – hogy csak néhányat említsünk: Michael Schumacher, Mika Häkkinen, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton –, a 41 éves spanyol pedig a sportág hivatalos oldalának adott interjújában elárulta, hogy mindközül ki volt a legkeményebb ellenfele:

„Nagyon egyszerű: Michael Schumacher. Rendkívül kemény ellenfél volt a pályán és azon kívül is. Nagyon okos volt, és mindig a lényegre összpontosított. A fegyelem és az elkötelezettség, amit a sportág iránt mutatott, mindannyiunk számára inspirációt jelentett.”

Alonso elmondta még, hogy sokat tanult a legendás német pilótától, és büszke a vele vívott versenyekre, és hogy úgy tudott két világbajnoki címet is nyerni, hogy Schumacher a mezőny tagja volt.

(Forrás: f1-insider.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

A csapatoknál, sőt, még az F1-nél is kiverte biztosítékot a 2023-as versenynaptár

Az FIA eljárása a jövő évi menetrenddel kapcsolatban nem feltétlenül erősíti a viszonyt a Forma–1-gyel és a csapatokkal sem.

Akár négy F1-csapatnak is adhat motorokat a Red Bull

Melyik csapatokat tudnád elképzelni Red Bull-motorokkal?

És ezt olvastad már?
Hihetetlen állapotban bukkant elő a franciák büszkesége
További cikkeink a témában