Az autótörtélem egyik legmeghatározóbb Ferrarija volt a 250 GT Passo Corto, és ezt értelmezte újra a jazz és az építészet letisztult stílusában a Forge Design.

Minden idők egyik legszebb Ferrarija az ikonikus 250 GT SWB, amit most Competizione Ventidue néven értelmeztek újra a jazz és az építészet hatásaival. A gyönyörű sportautót 1959-ben mutatták be – éppen ebben az évben nyitott meg a Guggenheim Múzeum, és jelent meg Miles Davis remekműve, a Kind of Blue.

Mind az épületet, mind a lemezt még digitális eszközök nélkül tervezték, és ezt az elvet vitte tovább a Forge Design a Competizione Ventidue tervezésekor. A műszaki alapokat a 250 GT-nek egy 1961-ben megjelent különkiadása adja, amit könnyített alumínium karosszériával és erősebb, 300 lóerős V12-es motorral szereltek.

A neve huszonkettőt jelent olaszul, és arra a szimmetriára utal, hogy 1961 óta éppen 61 év telt el.

A letisztult vonalú karosszériájával és a csillag alakú ötküllős kerekekkel a 250 GT valóban látványos jelenség lett, de csak a virtuális világban létezik. Miles Davis, aki maga is a Ferrari nagy rajongója volt, mindenesetre biztosan nagyra értékelte volna.

Ez is érdekelhet:

Nem lehet Ferrarinak hívni, de attól még gyönyörű ez a retró stílusú sportautó

A klasszikus idomok alatt modern Ferrari-technika dolgozik.

Minden álmunk ez a vadonatúj Ferrari 250 GT Berlinetta

Jobb lett az eredetinél, és olcsóbb is nála.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Megújult a BMW legjobb sportkupéja, már 480 lóerős az M2-es

A cseh Rolls-Royce – Škoda Superb

Ilyen az, ha az Alpine izgalmas elektromos autót alkot

További cikkeink a témában