A legújabb generációs F-150 bemutatása óta vártuk a belevaló Raptor változat megjelenését, ami most megérkezett, de lesz miért várnunk egy kicsit tovább is.

A Raptor bevált modellé nőtte ki magát a Ford kínálatában, ezért magától értetődő, hogy az F-150 új generációjából is elkészül a csúcsmodell. A Ford most megmutatta a Raptort, de még nem árult el minden részletet, hogy később is lehessen beszélni róla. Azért is érdemes lesz várni, mert ez a Raptor még egyáltalán nem a csúcs.

A megjelenésével felér az elvárásokhoz az új Raptor,

ami a hatalmas hűtőmaszkjával, a szélesített karosszériájával és az óriási, 37 colos kerekeivel egyszerűen brutálisan néz ki. A hasmagassága legalább 30 centiméter, de egyes változatoknak 35 is lehet, amivel a Ford pick-upja könnyedén hódít meg bármilyen terepet.

Az ereje is megvan hozzá, még ha nem is nyolc hengerből, mint vártuk. A V8-as a Raptor előző generációjánál adta át a helyét a hathengeresnek, és az új modellben is a 3,5 literes biturbó V6-os dolgozik, amit többek közt a Ford GT-ből ismerhetünk.

A teljesítményét még nem árulták el, de szinte biztos, hogy túlszárnyalja majd az elődje 450 lóerőjét.

A váltója tízfokozatú automata, és a különböző terepmódokkal minden terepet uralhatsz vele,

a sivatagba szánt Baja mindenen átgázol, a Crawl pedig a sziklákat gyűri maga alá. Az összkerékhajtás mellett nagy szerepe van az elektronikusan állítható lengéscsillapítóknak, az új Raptor egyébként 630 kilogrammot vihet és 3,7 tonnát vontathat.

A legnagyobb riválisa a nemrég bemutatott Ram 1500 TRX, amibe a 6,2 literes, kompresszoros Hellcat-motor került 711 lóerővel,

és a Raptor ereje ehhez képest kevésnek tűnik. De a Fordnál már dolgoznak az igazi csúcsmodellen, amibe a Shelby GT500-ból ismert 5,2 literes, kompresszoros V8-ast szerelik. Nem tudjuk eléggé várni.

Ez is érdekelhet:

A Raptornak is feladja a leckét ez a Hellcat-motoros pick-up

A Ram a világ legerősebb és leggyorsabb széria pick-upja lett.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés