A Hyundai nem csak egyetlen sportmodellt tart a kínálatban, az i30 és az i20 N változata után hamarosan érkezik a Kona N, a testvérekéhez hasonlóan ütős technikával.

A kompakt sportmodellek közé meglepetésként érkezett az i30 N, aminek a fejlesztésébe a Hyundai mindent beleadott, és ez érződik is a vezetésén.

A teljesítménye nem a legnagyobb a kategóriában, de bőkezűen adagolja az élményeket, amivel sokak kedvenc választása lett. A Hyundai ezt a receptet követte az i20 N-nél is, hamarosan pedig érkezik a következő N-es modell.

A bemutatójára egy kicsit még várni kell, de a Hyundai néhány kedvcsináló képet már közzétett a Kona N-ről.

A kompakt méretű crossover sportváltozata ezek szerint hangsúlyosabb hűtőmaszkot és nagyobb légbelépő nyílásokat kap, hátulra diffúzor és méretes kipufogóvégek kerülnek, nem marad el a versenyautókét idéző háromszögletű féklámpa sem.

A nemrég megújult Kona kínálatában eddig is ott volt a sportos stílusú N Line változat, aminek 1,6 literes turbós motorja 198 lóerőre képes, és akár összkerékhajtással is választható. Sok márkánál ezzel le is tudták volna a sportmodellt, de

a Hyundai az i30 N-hez mérhető változatot alkotott, amit szintén a kétliteres, turbós benzinmotorral szerelnek.

A teljesítményét még nem tudni, de az i30 N-ben választható 250 és 280 lóerős változat is, nyolcfokozatú duplakuplungos váltóval, erre számíthatunk itt is. A Kona N még csak nem is lesz egyedül a kategóriájában, olyan riválisok közé érkezik, mint a 200 lóerős Ford Puma ST, valamint a 300 lóerős Audi SQ2 és Volkswagen T-Roc R.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Klasszikus brit roadster modern Honda-motorral