A Lotus már korábban elárulta, hogy a története első szabadidő-autóján dolgozik, most pedig az is kiderült, hogyan hívják az eddig Type 132-nek emlegetett modellt. Sosem gondoltuk volna, hogy egyszer magyar neve lesz egy Lotusnak!

A legutóbb a kissé furcsán hangzó nevű Renault Austral kapcsán írtunk róla, hogy hogyan keresztelik el az autókat. A francia gyártónál az elején még több tucat név kerül terítékre, a listát aztán nyelvi, jogi és kulturális szempontok szerint szűkítik le. Az igazgatótanács elé végül három név kerül, ebből választják ki azt, amit végül az autóra tesznek.

Ha nem egy régi, jól csengő nevet vesznek elő, mint a Ford tette a Pumával, akkor a nevekről időnként szavazással döntenek, így kapta a nevét a Fiat dél-amerikai szabadidő-autója, a Pulse. A Lotusnál régi hagyomány, hogy minden modellnek E-vel kezdődik a neve, és nemrég olvashattál róla nálunk, hogy az Elise névadója mára igazi autórajongóvá cseperedett.

Nagy változások előtt áll a Lotus: a legutóbb bemutatott Emira lesz a márka utolsó tisztán benzines hajtású sportautója, és nem kell sokat várni az első szabadidő-autójára sem. A recept, ami a Porschének, Maseratinak és Lamborghininek sikert hozott, a Lotusnál is beválhat,

az angolok ráadásul rögtön elektromos hajtású crossoverrel indítanak, amiről mutattak is egy pár részletet.

Az újdonságot eddig csak a fejlesztéshez használt nevén emlegették, és egy nappal a bemutatója előtt elárulták a Type 132 nevét. Mit elárulták, világgá kürtölték, ugyanis egy hajót béreltek, amivel felvonultak a Temzén, nagyban hirdetve, hogy

az új Lotus neve Eletre lesz, ami az angolok szerint néhány kelet-európai nyelven azt jelenti, hogy életre kel.

Sajnos ennél pontosabb magyarázattal nem szolgáltak, de nem nehéz kitalálni, hogy a magyar nyelvre gondoltak, legalábbis nincs róla tudomásunk, hogy más nyelven is ezt jelentené a szó. A Lotusnak mindenesetre megtetszhetett a párhuzam, hogy az életre kel egyben az autó elektromos hajtására is utalhat. Minden mást a ma esti premieren árulnak el róla!

Ez is érdekelhet:

Ismerd meg Elisát, akiről Lotust neveztek el

A nevét viselő Lotus utolsó példánya Elisa garázsába kerül.

Tizenöt autó a Jaguaron túl, amit macskaféléről neveztek el

Párduc, oroszlán, vadmacska is adta már a nevét egy autónak.

Újabb autómárka gyártása kezdődik meg Magyarországon

Sportos hibrid crossover gyártását hozzák az országba.

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában