A Maserati már több mint egy éve megmutatta álcázva a GranTurismo utódját, és bár a hivatalos premierje még odébb van, most már leplezetlenül láthatod az elektromos hajtású sportkupét.

Szokatlanul hosszú ideig gyártásban volt a GranTurismo előző generációja, és úgy tűnik, hogy a Maserati emlékezeteset kíván alkotni az utódjával. Az érkezését már 2021-ben bejelentették egy álcázott prototípussal, majd egyre többet mutattak meg az autóból, idén tavasszal kevesebb leplezéssel tűnt fel egy gyári felvételen.

Pár hete kaptunk néhány képet egy álca nélküli autóról, és most a Maserati is megmutatott egy videót, amelyen gyártásra kész változatban, mindenféle takarás nélkül láthatod az autót. A GranTurismo utódja ennek megfelelően

folytatja az elődje receptjét, stílusos sportkupé lesz, a márkára jellemző, szigonnyal ékesített hűtőmaszkkal.
Az igazi újdonság a GranTurismo Folgore lesz, a túrakocsi teljesen elektromos hajtású változata,

a Maserati második elektromos autója a Grecale Folgore után. A videóban egy pár adatát is elárulták, eszerint 2,7 másodperc alatt gyorsul majd százra, és 320 km/óra felett lesz a végsebessége, azaz a Teslákkal is tudja tartani a lépést.

A hatótávját ugyan nem árulták el, de azt igen, hogy villámtöltéssel öt perc alatt száz kilométerrel növelhető a hatótávja. Az elődje 4,7 literes V8-as szívómotorjától búcsút kell vennünk, de a benzinmotor nem tűnik el teljesen a GranTurismo kínálatából, az MC20-ban megjelent 3 literes biturbó V6-ossal is kapható lesz, legalábbis egy ideig.

Ez is érdekelhet:

Az utóbbi idők legszebb Maseratija lett ez a sportautó

Ötletes néven jön az MC20 nyitott tetős változata.

A tíz legszebb spyder a Maserati történelméből

A legújabb spyder Maserati bemutatója kapcsán felidézzük a modenai márka korábbi szellős modelljeit.

A Zagato tervezte ezt a Maserati-motoros barchettát

Hét évvel a kupé után készült el a Mostro nyitott tetős változata.

És ezt olvastad már?
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
További cikkeink a témában
Imádtunk fényképezni a Huawei legújabb telefonjával, a P60 Próval
Hirdetés