A Maserati bemutatta a középmotoros MC20 nyitható tetős változatát, amelynek nemcsak a tetőmegoldása, hanem a neve is ötletes.

Nem Spyder, hanem Cielo néven mutatta be a középmotoros sportautójának nyitható tetős változatát a Maserati, és erre jó oka van. A neve égboltot jelent olaszul, és az MC20 Cielo érdekessége, hogy a nyitható keménytető nem szénszálas anyagból, hanem üvegből készült, ezért zárt tetővel is láthatjuk az eget magunk felett.

A Maserati tetőablaka ráadásul elektrokromatikus, egy gombnyomásra elsötétíthetjük a napsugarak elől.

A mozgatása is gombnyomásra történik, és egészen gyorsan megy, 12 másodperc alatt tűnik el az üvegtető az aerodinamikus hátsó burkolat alatt. Az apró hátsó szélvédő ekkor szélterelőként is funkcionál.

Az MC20 Cielo nem kevésbé praktikus, mint a zárt tetős testvére, hiszen a hátuljában 100 literes, az orrában pedig további 50 literes rekesz várja a poggyászokat. A középmotoros felépítésnek köszönhetően sok extra merevítésre nem volt szükség,

mindössze 65 kilogrammal nyom többet a spider, mint a kupé, az 1540 kilogrammjával nem számít nehéznek.
A motorja ugyanaz a 3 literes biturbó V6-os, aminek a Maserati logójára utalva Nettuno a neve,

és a Cielo esetén is 630 lóerős teljesítményre és 730 Nm nyomatékra képes. A gyártó szerint három másodperc alatt gyorsul százra, ez csak egy tizeddel több idő, mint a kupénál, a 320 km/h végsebessége is figyelemreméltó.

Az MC20 Cielo nemcsak fantasztikus sportautónak ígérkezik, hanem egyszerűen gyönyörű is, a formáját az új, Akvamarin névre keresztelt, háromrétegű irizáló metálszín emeli ki. A beszállás a pillangóajtók miatt is különleges, a parkolást a 360 fokos kamerarendszer könnyíti meg, az árát pedig úgy alakítják majd, hogy a V8-as Ferrari F8 Spidernél elérhetőbb legyen.

Ez is érdekelhet:

Bitang lett David Beckham egyedi Maseratija

Csak neki készült, a saját elképzelései szerint.

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában