Nincs sok fantázia a nevében, de annál több van a formájában, a Vision Coupé ugyanis olyan lenyűgöző lett, hogy a prémiummárkák is a nevükre vehetnék. Már csak a Mazdán a sor, hogy valóra is váltsa ezt a fantasztikus dizájnt.

Szépek az új Mazdák, legyen szó akár az MX-5-ről vagy a CX-5-ről, akár a Mazda3-ról vagy a Mazda6-ról, és a japán gyártó most leleplezett tanulmánya igazolja, hogy a jövőben is érdemes a márkára figyelni. A Vision Coupé csak a nevében sablonos, mert a hosszan elnyújtott, egyszerre elegáns és sportos formája ugyanis egyszerűen telitalálat.

Az idei tokiói autószalonra készültek ezzel a koncepcióval, és nem nehéz kitalálni, hogy a megoldásai hamarosan gyártásba kerülhetnek. Még nem tudni, hogy a Mazda6 utódja néz majd ki ilyen letaglózóan, vagy egy annál is nagyobb szedánnal készülnek a japánok, de az eredményre megér majd várni, még ha néhány évbe is telik.

Széles, harapós orrával, letisztult vonalaival és az MX-5-öt idéző sportos hátsójával a Mazda Vision Coupé azt mutatja, hogy jó irányba haladnak a japán márkánál.

A lemezek alatt pedig a technikát is folyamatosan csiszolják, már szinte készen állnak az új Skyactiv-X motorok, amelyek új szintre emelik a Mazdák hatékonyságát. A belső teret is újragondolták a tervezők: megmaradt a sportos kormánykerék és a kerek számlapos műszeregység, de a kapcsolókat és a navigáció képernyőjét elegánsan elrejtették.

És ezt olvastad már?
A tökéletes családi kombi lehetne ez a Subaru