A Mercedes tovább folytatja a kompakt modellcsaládja megújítását, a GLA és GLB után nem sokkal ugyanis felfrissítette az alapjukra épülő elektromos autókat is, az EQA-t és a kecskeméti gyárban készülő EQB-t.

Még csak két éve, 2021-ben mutatta be a Mercedes a két legkisebb elektromos autóját, az EQA-t és az EQB-t, de mivel eljött az ideje, hogy a német márka teljes kompakt modellcsaládja megújuljon, ezért nem maradnak ki az elektromos belépőmodellek sem. A sort 2022-ben az A-osztály indította, idén év elején a CLA, majd a GLA és a GLB is megkapta a ráncfelvarrását.

Mivel az EQA és EQB tulajdonképpen a GLA és GLB alaposan átszabott változata, ezért a kompakt szabadidő-autók mintájára készült el a két elektromos autó megújult kiadása. Ha lehet, akkor még nagyobb lett köztük a különbség azzal, hogy

a hűtőmaszkot helyettesítő fekete panelről lekerültek a krómcsíkok, és apró háromágú csillagokkal díszítették azokat.
A fényszórókat és a hátsó lámpákat az aktuális divat szerint továbbra is fénycsíkkal kötötték össze,

de a lámpák már új formában világítanak. A belső térben az érintőgombos kormánykerék és az MBUX infotainment rendszer legfrissebb kiadása jelenti az újdonságot, javítottak a tolatókamera minőségén, és a vezetési asszisztensek tudása is kibővült.

A kisebb modell kínálata az EQA 250-nel indul, aminek első kerekeit 190 lóerős elektromotor hajtja, a nettó 66,5 kilowattóra kapacitású akkumulátorával 456-528 kilométer a hatótáv. Újdonság, hogy a szintén 190 lóerős EQA 250+

a 70,5 kilowattórás akkuval és a kisebb gördülési ellenállású abroncsokkal 496-560 kilométert képes megtenni egy feltöltéssel.

Az EQA választékában kétmotoros, összkerékhajtású modellek is vannak: az EQA 300 4Matic 228 lóerős, a 350 4Matic pedig 292 lóerőre képes, a kisebb akkumulátorral 411-459 kilométer a hatótávjuk. Az EQB-nél a 250+ indítja a választékot, és a két erősebb modell is elérhető, hasonló kapacitású akkumulátorral, 463-536 és 396-448 kilométeres hatótáv mellett.

A kecskeméti gyárban készülő EQB eddig is elérhető volt hétüléses változatban, de mostantól az ötüléses modellt akár gyári vonóhoroggal is lehet kérni, 1400 és 1700 kilogrammos vontatási kapacitással, 80 kilogramm terhelhetőséggel. A két megújult elektromos autó már idén ősszel rendelhető lesz, az első példányok 2024-ben érkeznek meg a kereskedésekhez.

Ez is érdekelhet:

Még jobbak lettek a kompakt Mercedesek

A dizájnt és a tartalmat is tovább finomították az A- és B-osztályon.

Megújult a Kecskeméten gyártott Mercedes CLA

Kecskemét csillaga egy kicsit fényesebben ragyog.

Okosabbak lettek a Mercedes kis szabadidő-autói

Jobb fényszórók, okosabb fedélzeti rendszer, akár játékokkal.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Végre hátsó ablaktörlőt kapott a Hyundai Ioniq 5

Annyira belemerült a sofőr a telefonja nyomkodásába, hogy azt sem vette észre, egy rendőr nézi fél méterről

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés