Már ebben az évben kapható lesz az új Mitsubishi Colt, bár egy kicsit másként, mint amire számítottál volna. A japán márka ezúttal az aktuális Renault Cliót veszi kölcsön, és alakítja a saját stílusára.

Nem olyan régen még kétséges volt a Mitsubishi sorsa az európai piacon, úgy tűnt, hogy a patinás márka kivonul a kontinensről, de szerencsére meggondolták magukat, és új modelleket is bemutatnak a jelenlegiek mellé. Az átmeneti időszakban azonban nem saját fejlesztésű típusokról lesz szó, ami egy kis csalódottságra adhat okot.

Jelenleg ezt kínálja a Mitsubishi: a Space Star a piac legolcsóbb új autója, az ASX a Renault Captur átemblémázott testvére, a nemrég megújult Ecplise Cross pedig az Outlander plug-in hibrid hajtásával is készül
Például már kapható az új ASX, ami nem más, mint a Renault Captur átemblémázott változata,

és idén júniusban mutatkozik be az új Colt, ami tulajdonképpen egy Renault Clio lesz a Mitsubishi háromgyémántos emblémájával. Az ASX példáját látva nem kell nagy változtatásokra számítanunk, ami a dizájnt vagy a technikát illeti.

Az új Colt előzetesében felismerni a Clio körvonalát, még a rejtett hátsó kilincseket is
A Mitsubishi most bejelentette, hogy melyik motorokkal kínálja majd a Coltot,

és az autó nemcsak a benzines, hanem a hibrid hajtást is megkapja a Renault-tól. A belépőmodellt egyliteres, 67 lóerős háromhengeres szívómotor hajtja, ezt követi a szintén ezer köbcentis, de már 91 lóerős, turbós erőforrás, ötfokozatú kézi váltóval.

A Clio mellett a Colt is kapható lesz a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség saját fejlesztésű hibrid hajtásával, ami 1,6 literes benzines szívómotorból, elektromotorból és generátorból áll, a kombinált teljesítménye 140 lóerő. A Mitsubishi-emblémás kisautót a törökországi Bursában gyártják majd, és idén ősszel már kapható lesz.

A legutóbb így szólt a Colt

A Colt csaknem egy évtized után tér vissza az európai utakra 2023-ban. Az előző szériát a Smart Forfour testvérmodelljeként Hollandiában gyártották, három- és ötajtós karosszériával, illetve keménytetős kabrióként is, és 2014-ig több mint 400 ezret adtak el belőle. A helyét a szerényebb, takarékosabb Space Star foglalta el.

Mégse gondold, hogy a Mitsubishi a jövőben csupán átemblémázott Renault-kat fog jelenteni, hiszen hamarosan saját modellekkel is jelentkezik a japán márka. Úgy döntöttek, hogy a vadonatúj Outlander plug-in hibrid hajtással az európai piacon is kapható lesz 2024-től, és további újdonságokat is bejelentettek. Kíváncsian várjuk!

Ez is érdekelhet:

Mégis marad Európában a Mitsubishi, két új modellt is bejelentettek

Visszatér a Colt, és jön a vadonatúj ASX, akár hibrid hajtással is.

A Mitsubishinél még nem felejtettek el autót tervezni

Európában is lehetne ebből a koncepcióból az ASX igazi utódja.

Mégis az európai utakra jön az új Mitsubishi Outlander

Nem csak átemblémázott Renault-modellekkel marad Európában a Mitsubishi.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így néz ki az a napi menü, amire a szakértők szerint a szervezetednek szüksége van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés