Nico Rosberg figyelmeztette az újoncot.

Az Alpine-t talán még Fernando Alonso váratlan távozásánál is jobban meglepte, hogy fiatal pártfogoltjuk, Oscar Piastri visszautasította a kétszeres világbajnok spanyol távozásával megüresedő helyet a francia csapatnál – azóta már azt is lehet tudni, hogy miért történhetett ez meg: aláírt a McLarenhez.

Összeesküvést sejt az Alpine, amiért Alonso és Piastri is faképnél hagyta a csapatot

Nem lehet véletlen, hogy ilyen hirtelen és ennyire váratlanul hoppon maradt az Alpine, legalábbis a csapatfőnök szerint.

A fiatal ausztrál honfitársát, Daniel Ricciardót túrta ki a csapattól, ami azt jelenti, hogy jövőre Lando Norris–Oscar Piastri pilótapárost láthatunk a McLarennél. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga az újoncnak, tekintve, hogy Norris teljesítményével gyakorlatilag megsemmisítette (és ezzel ki is rúgatta) Ricciardót. Ezt gondolja a 2016-os F1-világbajnok, Nico Rosberg is, aki nem feltétlenül biztos benne, hogy az ausztrál jó döntést hozott, amikor inkább a wokingiakat választotta, mert

„vagy legyőzi Landót, vagy véget is ér az F1-es pályafutása. Nagyon-nagyon kemény dolga lesz.”

Gondoljunk csak bele, egykoron a világ egyik legjobb versenyzőjének tartott Ricciardo többszörös futamgyőztesként is hatalmas kihívással találta magát szemben Norris csapattársaként, Piastri pedig ugye újoncként, gyakorlatilag nulla tapasztalattal csatlakozik a McLarenhez. Ugyanakkor Rosberg azért nem teljesen írja le a fiatal pilótát:

„Minden jel arra mutat, hogy Oscar valóban a jövő szupersztárjai közé tartozik”.

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Alonso lefizette a McLaren szerelőit, hogy Hamilton ellen forduljanak

Fernando Alonso mindent bevetett, hogy őt támogassák, és ne Lewis Hamiltont.

Nem a megszokott időpontban lesz a Magyar Nagydíj a rekordhosszú 2023-as idényben

Hivatalossá vált a 2023-as Forma–1-es versenynaptár.

A csapatoknál, sőt, még az F1-nél is kiverte biztosítékot a 2023-as versenynaptár

Az FIA eljárása a jövő évi menetrenddel kapcsolatban nem feltétlenül erősíti a viszonyt a Forma–1-gyel és a csapatokkal sem.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában